• Menynire káros két esemény utáni tabletta egy hónapon belül?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Az elmúlt hónapban szeretkezés közben kétszer is elszakadt az óvszer (pedig ilyen az elmúlt nyolc évben egyszer sem fordult elő). Az első eset után esemény utáni tablettát használt a párom, a második eset után viszont nem tudjuk mit tehetnénk. Az első tablettának a nevére sajnos nem emlékszem (2 gyógyszert kellett bevenni 12 óra különbséggel), de a másodiknak már 120 órásnak (Ellaone) kéne lennie, mert a 72 órásból már kicsúsztunk. A kérdés tehát az lenne, hogy mennyire káros a tabletta kétszeri használata ilyen rövid időn belül? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Pétervári László válasza a esemény utáni tabletta témában

        Bár az esemény utáni tabletta valóban hatásos, azért erre nem építheted a szerelmi életedet. A nőgyógyászok véleménye megoszlik abban, hogy milyen gyakran szabad alkalmazni. Elvileg egy ciklusban egyszer használható, de van olyan szakember, aki szerint három hónapon belül nem tanácsos újra használni. Ennek oka a túlzottan nagy dózisú progeszteron hormon, amelyet a szervezetedbe juttatsz vele.

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. december 03., 15:53; Megválaszolva: 2012. december 06., 22:05

        Tudjon meg többet: esemény utáni tabletta
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr/-nő! Pánikbetegségem miatt antidepresszánst szedek (Paretin), mellég pedig Xanaxot. Fogamzásgátlót 3 éve szedek (Symicia). A pszichiáterem azt mondta, semelyik nincsen hatással a Symiciára, nyugodtan szedhetem őket együtt....
        Tisztelt Dr. Úr! Barátnőm orálisan kielégített, lenyelte, majd mivel menstruált, kiment rá 5 percre tampont cserélni és benyálazott ujjal tette fel magának. Arra gondoltam, hogy a szájában maradhatott sperma, és miután benyálazta az ujját,...
        Kedves Doktor Úr/Nő! A 3. héten elfelejtettem bevenni az első tablettát és csak kedden vettem be a hétfőit együtt a keddivel, szombaton (tegnap) fogyott el a levél. Ezután mindig szerdán szokott megjönni és most ma vasárnap már kezd megjönni...