• MAYBE BABY

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr! Van egy törpemikroszkópom, ami a ciklusban peteéréskor páfrányosodást mutat nyálminta alapján. Ezt ugye az ösztrogén hatása váltja ki. Akkor hogy lehet az, hogy a mikroszkóp a 18. ciklusnaptól végig páfrányosodást mutat? Ma vagyok a 26. napon, és még mindig tiszta páfrány, pedig a ciklus második felére inkább a progeszteron szint emelkedése jellemző. Esetleg lehet terhesség? Mert akkor megint ösztrogént kezd el termelni a szervezet. Talán ezt mutatja, vagy ha nem ezt, akkor miért és mi lehet? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező!

        A minimikroszkóp csak tájékozódó jellegű teszt, én személy szerint nem szeretem, mert nagyon sok fals pozitív leletet ad.A ciklus második felére csak akkor jellemző a progeszteron szint emelkedés, ha volt peteérés. Ennek hiányában az ösztrogén szabályozza a ciklust, így lehet továbbra is páfrányos a kép.Szerintem a vérvétel és az UH sokkal biztonságosabban jelzi, van-e (volt.e) peteérése....!

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor 
           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-18 23:07:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 10:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: