• köztes vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Olyan kérdésem lenne, hogy 4. hónapja szedem a Lindynette 75/20-at gyógyszerváltás miatt (előtte 1 évig volinát). Múlt héten beteg voltam, ezért algopirint szedtem, illetve 1500Mg C vitamint szedtem be egyik nap. Olvastam, hogy a túlzott C vitamin bevitel is előhozhatja a köztes vérzést. Szombat óta köztes vérzésem van, nem rendes havi vérzés, hanem pecsételő. Eleinte halvány rózsaszínes, de most két napja csomós sötétbarnás. A gyógyszert folyamatosan tovább szedem, és az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint is szedjem folyamatosan tovább tablettát? (Még 7 szem van hátra) Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy védve vagyok így is? Eléggé kétségbe vagyok esve. Válaszát nagyon köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a fogamzásgátló témában

        Ha csak hét tabletta van hátra, ne változtasson most mát a ritmuson. A C vitamint ekkora adagban nem kell tartósan szedni. Lehet, hogy a vérzés a hét szem alatt elúlik és a szünetben ujra megjön. Tartsa a szedés eredeti ritmusát. Lehet, hogy kisebb-nagyobb mennyiségben a szünetig megmarad, utána hét nap múlva indítsa ujra, ekkor ek kell múlnia és ettől kezdve rendes ritmusnak kéne kialakulni, ha ez a gyógyszer önnek jó. Ha a szünet után is vérzik, másra kell átváltani. Vajon miért cserélta le a Volinát? Ha jobban tetszik, akár melyik napon a tizenvalahánydik szemnél is megszakithatja a szedést, úgyanúgy egy hét szünettel folytassa rendes ritmusban. Ha pontosan szedte, biztosan védett most is.Ha bizonytalan, vagy nem stimmel menet, jelentkezzen újra.


        Kérdés: 2011. december 21., 23:54; Megválaszolva: 2011. december 24., 22:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: