• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy lassan egy hónapja lesz,hogy fogamzásgátlót szedek és az első havi tablettám bevételét a délután 5 órás időre tettem,de utánaolvastam és azt az információt gyűjtöttem be,hogy az alkoholfogyasztás hatással van a fogamzásgátlóra és mivel gyakran járok bulizni,ezért át kellene tennem a tabletta bevételének időpontját olyan dél körüli időpontra. A kérdésem igazából annyi lenne,hogy van-e bármilyen következménye annak,hogy én az eddig 5 órakor bevett tablettáimat ezután délben veszem be? vagy várjak a deles tablettabevétellel a következő havi adagig? Ezzel egyidejűleg pedig még annyi lenne a kérdésem,hogy az első havi tabletta beszedése nyújt valamiféle védelmet,vagy csak a második havi adag után?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Egyszerűen előrehozhatja a ciklus közben is délre az időpontot, előző nap ötkor vegye be, majd köv. nap 12-kor, és ezután mindig 12-kor, már az első hónaptól véd a tabletta.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. december 05., 10:46; Megválaszolva: 2011. december 06., 09:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: