• Tablettamentes időszak védelme

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Levelem végére bemásoltam korábbi levelem, és az arra kapott választ. Azóta tegnap (12.04), a tablettamentes időszak 7. napján együtt voltam párommal, de már kiegészítő védekezés nélkül (ez éjjel volt, reggel még volt néhány csepp vérzés). De a legutóbbi levél mellett megvolt a plusz védekezés, és rendben bevettem a tablettákat. Most mégis megijedtem, hogy csak mától, az új levél elkezdése után lett volna szabad kiegészítő védekezés nélkül együtt lennünk, mert innen számít új periódusnak, én pedig azt vettem alapul, hogy a vérzéstől kezdve számít új periódusnak. Van így esélye a terhességnek? Vegyek be esemény utáni tablettát? Vagy már védelmet nyújt a legutóbbi levél 21 tablettája erre a napra, melyet rendben beszedtem? Ma kezdem az új levelet. Nagyon köszönöm ismételt válaszát!! Október 10-én kezdtem el szedni az új levelet (yasminelle). Október 22-én együtt voltam a párommal. Október 27-én 20.30kor bevettem a fogamzásgátlót, azonban hajnali 02.30 körül (okt.28) hánytam. Október 28, 29, 30-án napközben hasmenésem volt (vírusos bélfertőzés), és 28-ától a smecta nevű port is szedtem. 28-án nem volt hasmenésem éjjel, a fogamzásgátló bevétele után, de a gyomrom üres volt. Reggel már volt hasmenés. 29-én bizonytalan, hogy teljesen felszívódott-e a gyógyszer, mert éjszaka is hasmenésem volt. Ez a harmadik hét volt, azonban én október 31-től a szokásos szünetet tartottam, nem pedig folytattam a szedést, ahogy a tájékoztató írta. November 6, 7-én együtt voltam a párommal, kiegészítő védekezés mellett. November 7-től szedem az újabb levél fogamzásgátlót. Kérdésem, hogy meddig szükséges kiegészítő védelem, ha a hónap végi tabletta, tabletták nem szívódtak fel rendesen? Dr. Pétervári László válasza a hasmenés, fogamzásgátló témában Kiegészítő védekezést helyesen alkalmazta és ezt még tanácsos egy levél beszedése alatt is folytatni.Utána,ha nincs semmilyen egyéb tényező ami befolyásolja hatását biztonságos védekezés alakul ki.

        Dr. Pétervári László válasza a fogamzásgátló témában

        A 21 napon át rendszeres,probléma mentesen szedett tabletta védelmet biztosít a jelzett időben is.


        Kérdés: 2011. december 05., 09:26; Megválaszolva: 2011. december 08., 17:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: