• Migrén és fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 20 éves lány vagyok. Már egy éve szedek fogamzásgátló tablettát. Egy fél évig a Lindynette 20-at szedtem, mivel az nem vált be, lecsökkent a libidóm, nem volt jó a közérzetem, váltottam Yadine-ra. Fél éve szedem azt és mióta szedem többször is előfordult már migrénes fejfájásom, ami jó pár óráig eltartott és hányás kísérte minden alkalommal. Lehet, hogy az antibébi tabletta miatt van? Van olyan fogamzásgátló ami nem vált ki ilyen migrénes reakciót? A családomban anyukámnak szokott lenni migrénje. Mit tegyek? Szedjem tovább a tablettát, vagy sem? Válaszukat előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Tisztelt Hölgyem!

        A fogamzásgátló tabletta okozhatja a migrénes rohamok megjelenési gyakoriságát. Ha jól értelmezem, eddig még nem volt migrénje. Érdemes felkeresnie egy fejfájás-szakrendelést, ahol a kezelést megbeszélhetik, nem kell együttélnie a fájdalommal. A migrénre többféle gyógyszert tudnak ajánlani, az egyszerű fájdalomcsillapító a legtöbb esetben nem elég. Mivel felmerül a gyógyszer szerepe, egy másik készítményt kellene kipróbálnia. Az, hogy Önnél melyik gyógyszer válik be, előre nem lehet tudni.

        Dr. Farkas Ágnes szülész-nőgyógyász rezidens


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-10 01:04:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 14:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: