• Mirena hasznàlata

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Erös havi vérzés miatt visszatérö vashiànyom van. Az orvosom a Mirena felhelyezését javasolta, ill. mütétet. Milyen mellékhatàsai ismertek? Magas vérnyomàs mellett is alkalmazhato-e? Okoz-e problémàt szexuàlis élet közben(érezhetö-e?vagy érzékeny-e? esetleg leeshet-e?).befolyäsolhatja a menopausàt?Milyen mütéti eljàràst lehet helyette alkalmazni? Elsö gondolatom az volt, hogy nem akarok semmilyen mütötet, igy rà sem kérdeztem elöre is köszsönöm a segitséget! Tisztelettel: T.Erika

        Dr. Pétervári László válasza a IUD témában

        A Miréna méhenbelüli eszköz hormont tartalmaz,mely helyileg hatva a méhnyálkahártya megvastagodását befolyásolja,így a enstruáció kevesebb lesz,esetleg nem jelentkezik. Magas vérnyomást nem befolyásolja,a szexuális életet nem zavarja.A változó korban jelentkező erősebb vérzéseket a Miréna csökkentheti.


        Kérdés: 2011. december 01., 13:45; Megválaszolva: 2011. december 07., 14:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: