• Endokrinológus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Ú/Nő! Felkerestem egy endokrinológust azzal a panaszommal, hogy nem tudom abbahagyni a fogamzásgátló használatát, mert akkor nem jön meg a vérzésem, tiszta pattanás leszek, stb. Vért vett, ennek eredménye: TSH 2,6 FT-4 12,0 Progeszteron 1,03 Össz prolaktin 449,5 SHBG 261.1 Tesztoszteron total 0,63 Inzulin 15,28 Úgy látom, hogy csak az SHBG magasabb, mint kellene. Ez mit jelent? (Nuva ringet használok jelenleg) A doktor úr azt mondta, hogy magasabb az androgénem és ne hagyjam abba a fogamzásgátlót, plussz mellette szedjek 2x1 Verospiront (50mg) 2 hónapig. Hiába kérdeztem, nem mondta el, hogy ettől mi fog változni, miért ne hagyjam el a hormonális fogamzásgátlót? És mi várható 2 hónap múlva? Utána már nem kell szedni? Nem káros ez a gyógyszer? Persze nem szeretném megkérdőjelezni az orvos terápiáját, csak megerősítést szeretnék. Köszönöm válaszát

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátlás témában

        Amennyiben kollégám terápiát is javasolt, kérjem bízzon döntésében, ilyen összetett probléma megoldásához látni kell a páciens, az UH leletét. Nem áll módomban ilyen fórumon tájékoztatást adni.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. november 27., 20:38; Megválaszolva: 2011. november 29., 17:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: