• terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Több mint 6 éve szedek folyamatosan fogamzásgátlót. Ebben a hónapban 5-én kellett volna folytatnom a szedését menstruáció után, de gyógyszerszünetet akarok tartani. De éltem nemi életet az elmúlt hetekben védekezés nélkül. Kérdésem az lenne hogy mennyi idő alatt ürül ki a szervezetemből a gyógyszer és hogy mennyi esélye van annak hogy teherbe estem ez idő alatt. Van egy kislányom és az ő fogantatása előtt is kb. 5 évig szedtem folyamatosan fogamzásgátlót és a gyógyszer abbahagyása után csak fél évvel később estem teherbe. Egyelőre nincsenek terhességre utaló jelek, kivéve az erős folyást, de nekem mindig erős folyásom volt egy fiatalkori fertőzés miatt, kivéve a fogamzásgátló szedésének ideje alatt. Tehát a kérdésem az hogy ilyen rövid idő elteltével is védettség nélkül maradtam e, vagy még van annyi hatóanyag a szervezetemben hogy ne essek teherbe. Vagy az csak a folyamatos szedéssel biztosított. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a fogamzásgátló témában

        A terhesség elleni védekezés csak folyamatos gyógyszerszedés mellett biztosított. A gyógyszer hosszú szedése után kisebb az esély az azonnali fogantatásra.Miért szeretne szünetet tartani?Terhes szeretne lenni? Egyébként nincs szükség rá! A hüvelyi folyás nőgyógyászati vizsgálatot igényel!


        Kérdés: 2011. november 24., 17:59; Megválaszolva: 2011. november 28., 16:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: