• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy Jangee fogamzásgátlót írt fel a nőgyógyászom, és azt szedtem ugye 3 hónapig, majd felírattam utána megint és a gyógyszertárba nem tudtak adni, mert valami okból nincs forgalomba, helyette Symiciát adtak azt szedtem ismét 3hónapig. Utána megint felirta a háziorvosom a Jangeet, de még mindig nincs forgalomba, sőt már Symicia sem, helyette yasminelle-t adtak a gyógyszertárba. A kérdésem az lenne, hogy mennyire gond ha már 3fajtát szedek?A yasminellet most fogom elkezdeni szombaton, vagy szükséges visszamennem a nőgyógyászhoz? Végül, azt hallottam, hogy a yasminelle mellékhatása a gombás fertőzés,több embernek ez volt a panasza, mikor szedte, vagy ez mindenkinél más? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Hanzli Edit

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Edit! Ezek a tabletták hatóanyagukat illetően azonosak. A gombás fertőzés nem közvetlen mellékhatás, hanem sok nőnél érzékeny a hüvelyflóra, ha hajlamos ön is a gombás fertőzésre, irrigáljon tejsavval aktus után.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 23., 22:38; Megválaszolva: 2011. november 25., 19:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: