• Yasminelle fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Egy kérdéssel fordulok Önhöz. Múlt hétvégén váratlanul el kellett utaznom és elfelejtettem magammal vinni a fogamzásgátló tablettámat. A csütörtök esti lett volna a 9. tabletta a csomagból (tehát 2. hét) ezt már nem tudtam bevenni, illetve az utána következő napokat sem, így annak rendje és módja szerint szombaton megjött a menzeszem. Arra gondoltam, hogy tekinthetném-e ezt úgy, mint egy átlag tablettaszünetet és ahogy szoktam 1 hét kihagyás után, ma elkezdek szedni egy új csomagot? Tehát eggyel többször menstruáltam ebben az évben, de szerintem komolyabb következménye nem lehet... Ön szerint ez így lehetséges, nem csinálok vele semmi problémát, illetve a terhességgel szemben ugyanúgy védett voltam/vagyok/ és leszek ebben az időszakban (éltem nemi életet) A véleményét szeretném kikérni. Köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a fogamzásgátló tabletta témában

        Amennyiben 9.naptól nem szedte gyógyszert a ciklus elő felében kiegészítő védekezést kell alkalmazni.A védekezés a terhességtől nem biztonságos. Egy hét gyógyszer kihagyás után új levél elkezdése lehetséges.


        Kérdés: 2011. november 16., 14:42; Megválaszolva: 2011. november 20., 20:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: