• Lehetek-e terhes,ha szex után jutott eszembe, hogy elfelejtettem bevenni az előző napi tablettát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr / nő! Négy hónapja szedem a Qlaira nevű fogamzásgátlót, amivel meg vagyok elégedve. A mai nap folyamán reggel a párommal szeretkeztünk, és miután belém élvezett, csak ezután jutott eszembe, hogy életemben először elfelejtettem bevenni az előző nap a tablettámat (a tizenhatodikat). A betegtájékoztatót részletesen elolvastam, ami azt írta, hogy vegyem be rögtön az előző napit (be is vettem rögtön, 19 órás csúszással), és a szokott időben az aznapit is (6 órával később), valamint, hogy a következő kilenc napban kiegészítő fogamzásgátlást kell alkalmaznom. Ettől nagyon megijedtem, mert ezt úgy értelmeztem, hogy ha elfelejtettem bevenni (tehát több, mint 12 órás csúszással) a tablettát, és netán szeretkezni akarnék, akkor használjunk óvszert is. De az én esetemben az volt, hogy mielőtt eszembe jutott volna, hogy nem vettem be az előző napon a tablettát, ezelőtt a barátom már belém élvezett, és csak ezután vettem be az előző napit. Tehát nem használtunk kiegészítő fogamzásgátlást, miközben nem volt bennem az előző napi adag fogamzásgátló. Ilyen esetről nem írt semmit a leírás, ezért fordulok most Önhöz. Ön szerint lehetek terhes emiatt? Vagy a védelem ettől még megvolt? Szükséges vennem 72 órás tablettát? Nagyon szépen köszönöm a segítségét, nagyon hálás lennék a gyors válaszáért!

        Dr. Pétervári László válasza a fogamzásgátló témában

        Nagy valószínűséggel terhes nem lehet. A ciklus második felében,ha 12 óránál hosszabb idő telik el az elfelejtett tabletta óta,akkor kiegészítő védekezés tanácsos. Esemény utáni tabletta nem szükséges.


        Kérdés: 2011. november 13., 22:19; Megválaszolva: 2011. november 14., 17:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: