• Escapelle hatása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! A problémám a következő: Szombaton de. 11 óra magasságában szexuális együttlét során kiszakadt az óvszer, nem vettük észre, így megtörtént a baleset. Sajnos csak kedden, azaz ma du. 1-kor tudtam bevenni az Escapelle tablettát. A ciklusom 32-35 napos, az aktus a 12. napom, a mensi vége utáni 6. napon történt. Így a 72 órából éppen, de 2 órával kicsúsztam. Korábban már volt rá példa, hogy a gumi lecsúszott, és bennem maradt, egyik alkalommal sem estem teherbe (és Escapelle-t sem vettem be). Az volna a kérdésem, hogy mekkora az esélye annak, hogy most megtörténhetett? Fogamzásgátlót nem szedek ( régen szedtem, megint tervben van, ahogy megjön, el is kezdem szedni), nőgyógyászatilag egészséges vagyok ( bár elgondolkodtató, hogy a több óvszerlecsúszásos baleset egyikénél sem lettem várandós - és nem egy partnerrel jártam csak így...-). Illetve ha az Escapelle hatására elkezdek vérezni, elkezdhetem szedni a fogamzásgátlót ( Femoden)? Honnan fogom tudni, hogy ez most mensi, vagy a gyógyszer lehetséges mellékhatása? Nagyon várom, és köszönöm válaszát.

        Dr. Boros Miklós válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező!Ha túllépi a 72 órát,akkor lehet,hogy elkési a védekezést.Miért nem az 5 napos eseményutánit íratta fel?Terhességi teszttel ellenőrizze magát a rendes menzeszig.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. november 08., 14:21; Megválaszolva: 2011. november 09., 11:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: