• fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Több mint másfél éve szedek fogamzásgátló tablettát. A lindynette 20-al kezdtem, nagyjából egy évig szedtem de a gyógyszertől sokkal érzékenyebb, sírósabb lettem, ezért elmentem a nőgyógyászomhoz és kértem hogy egy általam már régebb óta ismert yasminelle nevű tablettát írjon fel ha megfelelőnek találja, mert több velem egykorú ismerősöm is panasz nélkül szedte. Felírta és az első 3 hónapban panasz nélkül szedtem, illetve úgy éreztem még arra lettem figyelmes szépen lassan hogy ettől viszont erőszakosabb és türelmetlenebb lettem. Mit javasol? Hagyjam abba a szedését vagy a nőgyógyászomtól kérjek egy újabbat? Plusz még egy nem a témához kapcsolódó kérdés. Az igaz hogy a korai fogamzásgátló szedés meddőséget okozhat? Illetve hosszútávon akadályozhatja már a szedés utáni időben a megtermékenyülést? Az én eddigi gyógyszerszedésemnél lehet rá okom hogy ezt hidjem? Vagy ha ilyesmi lenne annak lenne valami mellékhatása amiből tudhatnám? Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Az említett panaszok nem valószínű, hogy a tablettától alakultak ki, inkább a stresszes életszituációk okozhatják. A tabletta nem okoz meddőséget, nem befolyásolja a termékenységet.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 04., 13:48; Megválaszolva: 2011. november 04., 13:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: