• Kiszáradás gyengeség keserű szájíz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az egész körülbelül 2 esetleg 3 hete tart. Úgy emlékszem talán azzal kezdődött hogy egy fel fújódást éreztem volna 1-2 napig a hasamban, beleimben, akkor a tüneteim étvágytalanság egy kicsi hányinger s nemi szédülés levertség és gyengeség voltak.. Ezek a tünetek el is múltak 1-2 napon belül és újra napi akar több székletürítésem is volt és rendesen bírtam enni! Azonban úgy érzem h körülbelül azóta vagy lehet h 1 héttel rá egy ilyen kiszáradásos tüneteim vannak! A kezem a lábaim és az arcom a szám szemem korul ki van száradva a borom mindig! A számban keserű ízt érzek egész nap és, sokszor van nagyon melegem,de nem nagyon izzadok -ekkor a testem hőmérséklete kb. 36.7 Celsius fok szokott lenni (mértem lázmérővel többször is) Maximum napi 1 kávét iszok az is nescaffe sportolok (edzés közben nem nagyon érzem a tüneteket oda se figyelek olyankor rajuk talán kicsit gyöngébbnek érzem magam) régebben sok fekete és zöld teát ittam napi 2-3-at is keverve, de mar azt sem iszom 2-3 hete mióta volt az a gyomor és felpuffadási problémám! körülbelül 3 hete meg is voltam fázva hanem 4 az eléggé sokat enyhült mar alig érzem! Az utóbbi időben nagyon rosszul alszom, ez nagyon lassan enyhül de körülbelül 2-3 órahosszanként fel ébredek a kiszáradásra vagy h melegem van! Először ide írok de most az ünnepek miatt meg nem fordultam orvoshoz mert itt nem rendel! De most már igen zavaróak ezek a tünetek és minél előbb elfogok menni!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a kiszáradás, puffadás témában

        Kedves Kérdező! Lehetséges, hogy a napi több kávé és tea elhagyásával az elfogyasztott folyadék mennyisége is csökkent. Ez más folyadék bevitelével, például szénsavmentes ásványvízzel könnyen pótolható. A bőr szárazsága is összefügghet ezzel, javasolt még bőrtápláló krém használata is. Hasi puffadásos panaszai megfelelő étrenddel csökkenthetők. Puffasztó, zsíros ételek , szénsavas italok mellőzése. Ha sportolás közben panaszmentes, akkor valószínűleg nincsen komolyabb elváltozás a háttérben.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. november 01., 08:53; Megválaszolva: 2011. november 02., 23:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: