• hepatitis B, Mononucleozis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jónapot! Azt szeretném megkérdezni, hogy a Hepatitis B, Mononucleozis hogy terjed? (tudom hogy nyállal igen, ezért nem élek jelenleg szexuális életet és nem csókolózom senkivel) arcrapuszival esetleg terjednek? ugyértem ha netán egy csepp nyál érintkezne egy személy bőrével akkor attól elkaphatja? ( a barátnőmnek gyenge az imunredszere, egy etegség miadt) 2 hetet kezeltek egy nagyvárosi korházban. 7 eredmnyem volt rossz (nemtudom mik azok, latin kifejezések) a normális érték 0.7 de nekem ezt a májam és a szervezetem 15x-en túllépte, nemtudtam se mozogni se beszélni a torkom miadt és nemtudtam enni. engem az érdekelne ha például a barátnőmmel alszok akkor bármilyen testnedvemmel elkaphatja? (ugyértem a bőrén keresztül) ügyelünk a higiéniára, de azt seholsem irják hogy miből és mennyi kell ahhoz hogy elkapja egy adott személy. kérem segitsen, nagyon feldúlt vagyok ez miadt. KÖSZÖNÖM! várom válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hepatitis témában

        KEdves Kérdező! A Mononucleosis cseppfertőzéssel terjed, még ha nem is ad puszit vagy csókot a barátnőjének, ő úgy i elkaphatja, ezért javasolt a gyógyulásig kerülni a találkozást. A hepatitis B nemi úton terjedhet, barátnőjének javasolt védőoltás, ha még nem kapott.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. október 22., 21:43; Megválaszolva: 2011. október 24., 12:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: