• Epstein-Barr vírus tünetei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, a tüneteim kb 1 hónappal ezelőtt kezdődtek, fájt a torkom, majd a nyirokmirigyeim fájdalmasak voltak a nyakamban és a mellemben, pár nap után a májam és a hasam volt fájdalmas, a májfunkciós értékeimben kisebb eltérés mutatkozott. Idő közben a hasi panaszaim elmultak és kiderült hogy Anti Epstein Bar vírus VCA IgG EIA pozitív értéke 1,5 poz. közelmúltban lezajlott fertőzés? -sel van jelölve. Most folyik a kontroll labor, viszont pár nappal ezelőtt előbb ismét fájt a torkom, majd egy nap múltán a torokfájás elmúlt és a nyaki nyirokrész ismét fájdalmas lett. A mai ultrahang az álalcsúcs alatt 5x4 mm-es, a nyak bal oldalán a dorsalisba 4x3 mm-es, bal axilába 12x4 mm-bal ingvinális régióba 14x6 mm-es nyirokcsomót mutatott ki, mely területek fájdalmasak is. Korábban ( 10-04-én) a submadibularisban több 6-8 mmes nyirokcsomó volt, akkor ennyire részletes vizsgálat nem történt mint most. De a mostani vizsgálat sem igazolt a megnagyobbodáson kívül kóros eltérést. Kérdésem az lenne, hogy mire figyeljek, hogyan tudnék hozzájárulni egészségem helyreállásához. Annyit még szertenék elmondani, hogy idő közben 2 anyajegyet eltávolítottak és a varratszedés most ovlt 18-án ( már kicsit érzékeny volt a hátamon a hegg ) Ez estleg hozzájárulhatott e a nyirokmirigyek megnagyobbodásához? Az egyik regresszív naevus pigmentosus volt, a másik naevus pigmentosus congenitális. Rosszindulatúság jegyeit nem észlelte a szövettan. Köszönöm megtisztelő válaszát!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a Epstein-Barr fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Az ultrahang vizsgálat érzékeny a nyirokcsomók kimutatására, a szakmai kritériumok szerint a 10 mm alatti nyirokcsomók nem tekintendők kórjelzőnek. Mindenkinek a nyakán számos nyirokcsomó van ezek sokszor jelentőségük nélkül is ábrázolódnak az ultrahang vizsgálat során. Ez nincs összefüggésben a naevus eltávolítással. Lezajlott fertőzés után a nyirokcsomók hetekig megmaradhatnak. A leírtak alapján valószínűleg Epstein-Barr fertőzés zajlott, bár az Ön életkorában ez meglehetősen ritka. Nem tesz említést, az IgM értékről, mely heveny fertőzést igazolhat, illetve, hogy egyéb laboratóriumi vizsgálatok mit mutattak. Más kórokozó, így a Cytomegalovírus is hasonló klinikai képet mutat. A jelenleg észlelt nyirokcsomó fájdalom és torokfájás hátterében egy következő fertőzés állhat, melyre az előző fertőzés következtében legyengített szervezet fogékonyabbá vált. Várja meg a laboratóriumi vizsgálat eredményét és beszélje meg háziorvosával.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. október 20., 15:56; Megválaszolva: 2011. október 21., 14:52

        Tudjon meg többet: Epstein-Barr fertőzés
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot. Pár hónappal ezelőtt fájós vizeléssel kezdődött ami nem akart elmúlni. Később kiderült hogy volt egy nemi betegségem amiből kigyógyultam de a fájdalmak megmaradtak. sok tablettát és antibiotikumot is szedtem de semmi nem segitett....
        Tisztelt doktor Úr/Nő! 2014-ben együtt voltam egy lánnyal egy éjszakán óvszer nélkül.2 hétre rá beteg lettem.Mikor nyeltem nagyon fájt a fülem,sugárzott bele a fájdalom,mindkét oldalon, valamint a nyaki nyirokcsomóim is megnagyobbodtak,nem...
        Tisztelt Doktor úr ! 19 éves egyetemista lány vagyok,és így kollégista,az lenne a kérdésem ,hogy mivel közös mosógépet használunk el lehet kapni így hepatitis,vagy hpv vagy tbc ,stb betegségeket ? Nem tudom ,hogy ki milyen közegből jött...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a segitségét kérni ! Évek óta krónikus trichomonasban szenvedek .sokáig tünetmentes voltam , de az utóbbi években egyre többször jelentkeztek a tünetek:égető érzés vizeletüritéskor , viszketés ,a makkon...
        Tisztelt Doktor! Január elsején szexuális együttlétem volt. Óvszerrel védekeztünk, igaz, kb. 5-6 percig nélküle ment a közösülés, ejakuláció nélkül. Január harmadikán estére teljesen belázasodtam, fájt a torkom, így bevettem egy...
        Tisztelt Doktornő, Férjem testét ellepték az alábbi képen látható csúnya kiütések ágyékán, combján, hasán, hátán, karján, nyakán. Most született meg kisfiúnk és félek, nehogy valami fertőző betegség legyen.Bőrgyógyásznal...
        Kedves Doktornő! 18 éves meleg srác vagyok, december 29. orális szexeltem egy fiúval. Másnap este a hidegben sétáltam illetve hideg italt is fogyasztottam. December 31. belázasodtam illetve a torkom is fáj. Lehet -e ez HIV vírus tünete vagy...
        Tisztelt Doktor Úr,Nő! 2 hónapja volt egy sajnálatosan nem védekezett egyszeri kapcsolatom. Pár nap után hüvelygyull. jött elő.Nőgyógyászom Ginoxymmal, Klionn+Supplin,majd Canestennel kezelt,a tüneteim lassan enyhültek,elmúltak.Még egy...
        Tisztelt Doktor Úr! Azért írok Önnek, mert sajnos 1,5 éve tartó nemi betegségem van. Ez a betegség teljesen kihatott a nemi életemre, konkrétan olyan nem létezik. A párommal próbálunk kitartóan küzdeni és a megoldást keresni, de sajnos már...
        Üdv, Párom, 26 éves nő, ez év tavasszal csípte meg egy Lyme kórral fertőzött kullancs. A csípés helyén a jellegzetes piros koncentrikus körök jelentek meg 3 nappal később így orvoshoz fordultunk. Antibiotikumos kezelésen esett át, 3 héten...
        Üdvözlöm.. Nemi betegség ügyben kérznék.. A hejzet az hogy a hugycső nyilás környékén ég erősen szúr csíp és viszket. És a makk peremén körbe fehéres pöttyök nőttek.. szóval kb 1 éve a fehér ágyneműn volt egy sárgás zöldes...
        Üdvözlöm, a kérdésem az, hogy egyszerű labori vérvételből kimutathatóak-e a nemibetegségek pl Hiv stb.. illetve a kórházi vérvételből? A vérvételek nem külön erre irányultak . Ezért érdekel ,hogy kimutatja-e ha van valami?
        Jó napot tisztelt Doktornő!Megint egy hiv fertőzéssel kapcsolatos kérdést szeretnék feltenni!!Január 6-án volt egy védekezés nélküli kapcsolatom egy prostituáltal.Nagyon megijedtem és elvégeztettem kombinált hiv...
        Tisztelt Doktor Ur! 8 hetes tehes vagyok, van egy 20 honapos kislányom. Bölcsibe elkapta a bàrànyhimlôt. Gyerekkoromba àtestem már rajta, kèrdèsem, ebben az esetben vèdettek vagyunk? Vagy 2x is el lehet kapni, ha gyerekkorban gyenge lefolyásu...
        Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem hogy 1999-ben 3xP3 erdményem volt,2003-ban az onkocytologiai eredményem:PIv,Atypia epitheli portionis uteri. Itt a beavatkozás:56710 Conisatio , 56906 Fractionaltabrasio 2014 okt 29-én ismételten P3 lett/HPV...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr Hszonegynéhány éves koromba kezdődött.Álatokkal foglalkoztam és árpaszalmát alomoltam be.Pár nap elteltével a felsőtestem forró lett láz nem volt kimutatható , viszont a melkasomon és a hátamon börpír , piros foltok...
        A nemi úton történő megfertőződés megelőzésével kapcsolatos alap dolgokat én is ismerem, természetesen tudom, hogy a legmegbízhatóbb módszer, a monogám kapcsolat, és igazság szerint nem is vágyom másra, de sajnos ebben "akadályozva"...
        Kis pattanás szerű dudor a pénisz tövén, és közvetlen a pénisz felett. Ugyan úgy ki lehet nyomni mint egy pattanást, de nem tűnik el, csak elhalványul. Borotva használata után jobban látszódik. Valamint a makkon található egy picike pirosas...
        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Kb. Augusztus elején, a péniszem tövében észrevettem egy szemölcsöt, ami addig nem volt ott. Hetekkel később másik 2 is nőtt mellette, és az elmúlt időben észrevettem, hogy még legalább 10 helyen vannak kis...
        Tisztelt Doktor Úr! Problémám november 14-e óta tart. Mikor felkeltem, viszketést és égést éreztem a hüvelyem bemenete körül, melyhez bő sárgás folyás társult. Hüvelygombára gyanakodtam, mert már többször volt ehhez hasonló...