• Epstein-Barr vírus tünetei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, a tüneteim kb 1 hónappal ezelőtt kezdődtek, fájt a torkom, majd a nyirokmirigyeim fájdalmasak voltak a nyakamban és a mellemben, pár nap után a májam és a hasam volt fájdalmas, a májfunkciós értékeimben kisebb eltérés mutatkozott. Idő közben a hasi panaszaim elmultak és kiderült hogy Anti Epstein Bar vírus VCA IgG EIA pozitív értéke 1,5 poz. közelmúltban lezajlott fertőzés? -sel van jelölve. Most folyik a kontroll labor, viszont pár nappal ezelőtt előbb ismét fájt a torkom, majd egy nap múltán a torokfájás elmúlt és a nyaki nyirokrész ismét fájdalmas lett. A mai ultrahang az álalcsúcs alatt 5x4 mm-es, a nyak bal oldalán a dorsalisba 4x3 mm-es, bal axilába 12x4 mm-bal ingvinális régióba 14x6 mm-es nyirokcsomót mutatott ki, mely területek fájdalmasak is. Korábban ( 10-04-én) a submadibularisban több 6-8 mmes nyirokcsomó volt, akkor ennyire részletes vizsgálat nem történt mint most. De a mostani vizsgálat sem igazolt a megnagyobbodáson kívül kóros eltérést. Kérdésem az lenne, hogy mire figyeljek, hogyan tudnék hozzájárulni egészségem helyreállásához. Annyit még szertenék elmondani, hogy idő közben 2 anyajegyet eltávolítottak és a varratszedés most ovlt 18-án ( már kicsit érzékeny volt a hátamon a hegg ) Ez estleg hozzájárulhatott e a nyirokmirigyek megnagyobbodásához? Az egyik regresszív naevus pigmentosus volt, a másik naevus pigmentosus congenitális. Rosszindulatúság jegyeit nem észlelte a szövettan. Köszönöm megtisztelő válaszát!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a Epstein-Barr fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Az ultrahang vizsgálat érzékeny a nyirokcsomók kimutatására, a szakmai kritériumok szerint a 10 mm alatti nyirokcsomók nem tekintendők kórjelzőnek. Mindenkinek a nyakán számos nyirokcsomó van ezek sokszor jelentőségük nélkül is ábrázolódnak az ultrahang vizsgálat során. Ez nincs összefüggésben a naevus eltávolítással. Lezajlott fertőzés után a nyirokcsomók hetekig megmaradhatnak. A leírtak alapján valószínűleg Epstein-Barr fertőzés zajlott, bár az Ön életkorában ez meglehetősen ritka. Nem tesz említést, az IgM értékről, mely heveny fertőzést igazolhat, illetve, hogy egyéb laboratóriumi vizsgálatok mit mutattak. Más kórokozó, így a Cytomegalovírus is hasonló klinikai képet mutat. A jelenleg észlelt nyirokcsomó fájdalom és torokfájás hátterében egy következő fertőzés állhat, melyre az előző fertőzés következtében legyengített szervezet fogékonyabbá vált. Várja meg a laboratóriumi vizsgálat eredményét és beszélje meg háziorvosával.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. október 20., 15:56; Megválaszolva: 2011. október 21., 14:52

        Tudjon meg többet: Epstein-Barr fertőzés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! A tényállás a következő: nyilvános (!) wc-ben dolgom végeztél próbáltam magamat rendbe tenni, amikor egy rossz mozdulat következtében a slusszkulcsom kiesett a zsebemből, bele a wc kagylóba. Sajnos nem peremes wc volt....
        Üdvözlöm ! A problémám a következő : Kb. 8-9 hónappal ezelőtt az államon lett két folt ahol nem nőtt szőr , utána volt egy kis hasfájásom laza széklet kíséretében , ezután a torkom úgy kezdett el kinézni mint ami be van gyulladva...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nemrég kezdtem el gyermekotthonban dolgozni, ahol nincs olyan nap, hogy egy gyermek ne lenne beteg. Állandóak a megfázás szerű tünetek, köhögés, tüsszögés, gyomortáji fájdalom, nőgyógyászati megbetegedés, tbc,...
        Tisztelt Doktor Úr! December közepén kaptam el a herpeszt, ami magas (39 C) lázzal, fájdalmas lágyéki és nyaki nyirokcsomó duzzanattal, fogínygyulladással járt. Első dolgom volt elmenni a nőgyógyászhoz, aki megvizsgált, csak külsőleg...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Panaszom a következő:2014 december közepén heves gyomorfájdalmaim voltak, hasmenés és székrekedés váltogatta egymást. Koplalás nem segített. Ez kb. 3-4 nap után jelentősen enyhült. Azt hittem akkor hogy ez a...
        Jó estét kívánok. A problémám a következő: párommal több mint, fél éve nem védekezünk óvszerrel. Már régóta volt neki a nemi szervén egy-két bőrkinövés-én már így ismertem meg. Mivel ezek elszaporodtak elment dokihoz és kiderült...
        Tisztel Doktor Úr! 14 éves korombon volt lehetőségem beadatni magamnak a méhnyakrák elleni 3 oltást. Ennek ellenére egy hónappal ezelőtt a nőgyógyászom a hüvelybemenetnél condylomát vett észre. 4 alkalommal voltam már ecsetelésen, de...
        Szóval az lenne a problémám, hogy barátnőmmel több mint egy éve vagyunk együtt. Második hónapban lefeküdtünk egymással. ő még szűz volt, és előtte kb 1 héttel nyúlt fel magának először. Eleinte nem fájt, nekia közösülés, de pár...
        Tisztelt Doktor úr, elnézését kérem, ha másodszor kapja meg levelem, de a rendszer nem jelez vissza, hogy elment-e a kérdésem. Homoszexuális vagyok, február 13-án volt egy kockázatos orális aktusom, passzív félként, védekezés nélkül,...
        Üdvözlöm! Kérdésem az lenne, hogy 2013. októbere óta, áll fenn egy viszketéses problémám, illetve az illatom is változott kellemetlen, kb 2 hónapja. Nem is az hogy savanyúbb, hanem bűzt érzek. Az eredmény alapján,csináltak...
        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Egy decemberi buliban fogadásból a nemi szervem elejét egy olyan ásványvizes üvegbe kellett dugni, amiből egy valaki ivott már előtte. Mekkora esély van rá, hogy ezáltal megfertőződjek a HIV vírussal? (a palack...
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal az észrevétellel fordulok Önhöz,hogy kb. két hete vettem észre azt,hogy megváltozott a folyásom mennyisége és szaga. Különösebb tüneteket nem észleltem, tehát hasi görcs vagy bármilyen szúró-viszkető érzést...
        Tisztelt Hozzáértő! Hüvely gyulladást, bakteriális fertőzést diagnosztizáltak nálam. Antibiotikumot kaptam rá. Az orvos említette, hogy a férjemet is ki kell vizsgálni, hogy nehogy oda-vissza dobáljuk a fertőzést. Sajnos nem először van...
        Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz hogy egyik héten a szeméremajkak meg vannak duzzadva, pirosak, néha égő csípő érzést viszketést tapasztalok sőt vérzett is mintha ki lenne repedve. És észrevettem még apró kiütéseket is...
        Condyloma fertőzött pár ha gyermeket vállal egészséges lesz-e a gyermek?
        Tisztelt Doktor Úr!! Az alábbiakban kérném szíves segítségét.!Nálam a tavalyi évben /2014.júniusában/ clostridium difficile fertőzést diagonosztizáltak, amelynek a kialakulását,egy korábban légúti betegségre kapott antibiotikum váltott...
        Tisztelt Doktor úr! Elnézést, hogy levelemmel zavarom,tanácstalan vagyok!28 éves nő vagyok,akinek első menstruációja 11 évesen jelentkezett először!Sajnos mindig rendszertelen volt,2-3 hónapokat is kihagyott 2 menstruáció között! Ritkán...
        Tisztelt doktornő! Leletemen ez áll: Hepatitis B vírus antiHBs/ELISA(Siemens) 10,1 U/L pozitív A HBV védettség nem megfelelő (az alacsony Anti-HBs szint miatt) A többi negatív. Ez mit jelent pontosan?Rosszat?Jót? Nem vagyok Hiv...
        Tisztelt Doktor Úr! Pár napja volt egy egy szexuális kalandom.Aktus nem volt, csak csókolózás és petting. Azt tudni kell, hogy a nyáron csináltattam köldök piercinget és oda élvezett el. Az lenne a kérdésem, hogy így elkaphatom-e az AIDS-t?
        mar nagyon regota kuzdok egy dologal.regota van feher folyasom es viszketesem es a nemi eletben ez zavar amikor a parommal egyutt vagyunk akkor a kozosules fajdalmas.a feher folyasra es a viszketesre ki probaltam a canesten kombit ez segitet amig hasznaltam...