• Epstein-Barr vírus tünetei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, a tüneteim kb 1 hónappal ezelőtt kezdődtek, fájt a torkom, majd a nyirokmirigyeim fájdalmasak voltak a nyakamban és a mellemben, pár nap után a májam és a hasam volt fájdalmas, a májfunkciós értékeimben kisebb eltérés mutatkozott. Idő közben a hasi panaszaim elmultak és kiderült hogy Anti Epstein Bar vírus VCA IgG EIA pozitív értéke 1,5 poz. közelmúltban lezajlott fertőzés? -sel van jelölve. Most folyik a kontroll labor, viszont pár nappal ezelőtt előbb ismét fájt a torkom, majd egy nap múltán a torokfájás elmúlt és a nyaki nyirokrész ismét fájdalmas lett. A mai ultrahang az álalcsúcs alatt 5x4 mm-es, a nyak bal oldalán a dorsalisba 4x3 mm-es, bal axilába 12x4 mm-bal ingvinális régióba 14x6 mm-es nyirokcsomót mutatott ki, mely területek fájdalmasak is. Korábban ( 10-04-én) a submadibularisban több 6-8 mmes nyirokcsomó volt, akkor ennyire részletes vizsgálat nem történt mint most. De a mostani vizsgálat sem igazolt a megnagyobbodáson kívül kóros eltérést. Kérdésem az lenne, hogy mire figyeljek, hogyan tudnék hozzájárulni egészségem helyreállásához. Annyit még szertenék elmondani, hogy idő közben 2 anyajegyet eltávolítottak és a varratszedés most ovlt 18-án ( már kicsit érzékeny volt a hátamon a hegg ) Ez estleg hozzájárulhatott e a nyirokmirigyek megnagyobbodásához? Az egyik regresszív naevus pigmentosus volt, a másik naevus pigmentosus congenitális. Rosszindulatúság jegyeit nem észlelte a szövettan. Köszönöm megtisztelő válaszát!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a Epstein-Barr fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Az ultrahang vizsgálat érzékeny a nyirokcsomók kimutatására, a szakmai kritériumok szerint a 10 mm alatti nyirokcsomók nem tekintendők kórjelzőnek. Mindenkinek a nyakán számos nyirokcsomó van ezek sokszor jelentőségük nélkül is ábrázolódnak az ultrahang vizsgálat során. Ez nincs összefüggésben a naevus eltávolítással. Lezajlott fertőzés után a nyirokcsomók hetekig megmaradhatnak. A leírtak alapján valószínűleg Epstein-Barr fertőzés zajlott, bár az Ön életkorában ez meglehetősen ritka. Nem tesz említést, az IgM értékről, mely heveny fertőzést igazolhat, illetve, hogy egyéb laboratóriumi vizsgálatok mit mutattak. Más kórokozó, így a Cytomegalovírus is hasonló klinikai képet mutat. A jelenleg észlelt nyirokcsomó fájdalom és torokfájás hátterében egy következő fertőzés állhat, melyre az előző fertőzés következtében legyengített szervezet fogékonyabbá vált. Várja meg a laboratóriumi vizsgálat eredményét és beszélje meg háziorvosával.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. október 20., 15:56; Megválaszolva: 2011. október 21., 14:52

        Tudjon meg többet: Epstein-Barr fertőzés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        4 napja tartó barnás folyásom van. Előtte 2 napon keresztül iszonyuan fájt a vesém. Lehet ez petefészek gyulladás, vagy más nemi betegség? Menjek nőgyógyászhoz? Előre is köszönöm!
        Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy lassan fél éve havi rendszerességgel hüvelyi fertőzésem van. Ilyenkor ég és piros. Canesten krémmel szoktam kezelni, valamint kúppal ha nagyon erősek a tünetek, viszont a párom nemi...
        Abban kérem a segítségét hogy attól kezdve hogy a párom megfertőzött,nálam mennyi idő után mutatható ki hogy meg fertőződtem.Ez a betegség mennyire súlyos és mennyire gyógyítható,és marad e valami károsodás nálam meg a...
        Üdv! Kb. 3 hete 38 fokos lázam volt 2 napig (ebből kb. 30 óra alvás), ezután 1 nappal erős viszketést éreztem mindkét talpamon, illetve közepes erősségűt a két tenyeremen. Másnap el is múlt, vörös 0,5-2cm átmérőjű foltokat hagyva. 1...
        Üdvözlöm dr ur!mär egy honapja megjelent egy folt a makkom bal oldalän es most vettem eszre hogy a fitymämon es a hugycsönyiläs mellett is nem tudom hogy mit tegyek sajnos nemetorszägba dolgozok es nem nagyon tudok elmenni itt kint orvoshoz . ha...
        Szóval nicns nagy sikerem a lányoknál, sőt szinte egyáltalán nincs ezért elmentem végső elkeseredésembe egy hivatásoshoz. Minden óvszerrel történt, de a gumit magam vettem le, ezután azzal az ujjammal amelyikkel többek között levettem,...
        Jó napot! Érdekes kérdéssel fordulok önhöz! Egyik barátnőm lefeküdt egy HIV fertőzött személyel, ezután állítása szerint csináltatott tesztet (két félét) és negatív lett. Én úgy kerülök a képbe, hogy egy szemceruzát használtunk...
        Tisztelt Doktornő! 2 hete nemi kapcsolatom volt. Óvszer nélküli orális aktus volt csak és a hölgy részére én is viszonoztam. Megfertőződhetek-e, ha hüvelyváladéka a számba kerül, és esetleg fertőzött? Vér, seb nem volt közben. Lázam...
        Tisztelt Doktor! Kérdésem a következő ha egy hív fertőzöttel közösen használnak kézmosó szappan, ugyanezzel a szappannal kezet mosnak és felhelyeznek egy tampont a hüvelybe mennyi az esélye h elkaphat -e bármiféle vírust? Hiszen csak "...
        Tisztelt Doktor úr! HPV tárgyakon mennyi ideig tud fertőzni (például egy törölközőn), illetve egy HPV vírussal fertőzött embernek mennyire kell vigyázni, hogy ne adja tovább a vírust, NEM nemi úton (alsónemük külön mosása, ágynemü...
        Ahogy a kérdésben is van, de csak 3 percig volt rajtam gyorsan levettem, mert foltok jelentek meg rajta. Nem áll fel mit tegyek?
        A multkorában ezt küldtem , a végén ott van a válasza is , aminek örülök hogy azt írta , de akkor nyugodnék meg igazán ha egy-két mondatban kifejtené hogy miért zárta ki egyértelműen a HIV fertőzést és esetleg valami tipp hogy mi lehet a...
        Makkomon fehér pontok és fehér váladék jelent meg mely lehámlik. Canestennel kentem be már kétszer, minimális javulás látható. Savanyú szagot áraszt. Vörös foltokat is felfedeztem. Tünet mentes, nem viszket, nem ég. Mit ajánlana? Mivel...
        Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy okozhat-e súlyos megbetegedést, ha olyan rántotthúst ettem ami nem volt teljesen átsütve, hanem maradtak benne félig átsült részek. Gondolok itt a Listeriosisre, mivel várandós vagyok. Válaszát...
        Kedves Doktornő/Doktorúr! Szeretném megkérdezni, hogy mikor térhetek vissza a sportomhoz Mononucleosis infectosa fertőzés után? Szokásos lefolyású volt, Streptococcus-os torokgyulladással, és lépmegnagyobbodással. A betegség elmúlt, a...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy szexuális együttlét után egyre többször tapasztalok fehér hüvelyi folyást, égő fájdalmas vizelést (két alkalommal kevés vér is volt benne).A barátommal már lassan egy...
        A férjemnek 51, 39 hpv genotípusa van. Kb. 4 hónapja csináltatott tesztet. Tünete nincs. Nekem jó lett a nőgyógyászati lelet, hpv gyanú nincs bejelölve az eredményen. Tünetem nincs. Mire kell vigyáznom? Szemölcsöt lehet kapni tőle? Orálisan...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Gyakori vizelési ingerem és vizeletürítéskor kellemetlen érzésem volt,ezért nőgyógyászhoz fordultam, aki cystitist diagnosztizálva Levoxa tablettát írt fel. A kúra végére előjött a hüvelygomba, erre Pimafucint és...
        Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék, hogy mi a teendő, amennyiben 21 évesen még nem voltam bárányhimlős. Mennyire jelent megoldást a védőoltás használata? Voltak a környezetemben bárányhimlősök mégsem kaptam el a vírust. 2 évvel...
        T. Doktornő/úr! A minap egy török büfében ebédeltem - utólag már 100x megbántam -, és a férfi - aki az ételt összeállította - a csupasz kezével "tapicskolta", nyomogatta a pitát a gyroshoz, rakta bele a zöldségeket anélkül, hogy...