• Mikrobiológiai lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dokor Úr / Nő ! Lombik programhoz Hepatitis vírus vérvizsgálatom eredménye az alábbi lett: Hepatitis B vírus anti-HBc /ELISA (BioMerieux) 1,2 pozitív Hepatitis B vírus anti-HBc /ELISA (Murex) 0,4 negatív Az anti-HBc eredmény két különböző teszttel mérve eltérő eredményt adott, így a HBV szerostátusz nem eldönthető. Ismétlés javasolható. Hepatitis B vírus anti-HBc IgM /ELISA (DiaPro) 0,2 negatív Hepatitis B vírus anti-HBs /ELISA (DiaSorin) 0 IU/L negatív Hepatitis B vírus surface antigén (HBsAg) / ELISA (BioMerieux) 0,3 negatív Hepatitis C vírus IgG / ELISA (BioKit) 0,0 negatív HCV ellenes antitest a mintában nem mutatható ki, szeronegativitás Szeretném megkérdezni, hogy mindez mit jelent, mire számíthatok. A vérvételt megismételték, de még eredményem sajnos még nincs. Most megyek orvoshoz és remélem a pozitív eredményem nem gátolja a programban való részvételt. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hepatitis témában

        Kedves Kérdező! A két vizsgálat valóban ellentmond egymásnak, remélhetőleg az ismételt vizsgálat eldönti a kérdést. A többi vizsgálat alapján Önnek nincs jelenleg fertőzése ( antiHBc IgM negatív), de védettséggel sem rendelkezik, nem esett át korábban fertőzésen illetve nem részesült védőoltásban sem. (anti HBs neg). Amennyiben a kérdéses vizsgálati eredmény negatív lesz, megfontolandó az aktív immunizálás , azaz megfelelő védőoltásban részesíteni Önt még a várható terhesség előtt.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. szeptember 30., 19:55; Megválaszolva: 2011. október 04., 17:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: