• Agyhártya gyulladás-meningitec oltás 1évesnél?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Be adassam az agyhártya gyulladás elleni védőoltást? . Meningitecet Csütörtökön mennénk oltásra,ez a meningitec oltás,nem kötelező.előző gyerekemnél beadattuk,de valahogy most belül azt érzem nem kéne.Mióta volt a h1n1es oltási mizéria és olvasgattam mik vannak benne,nem merek ilyeneket.A kötelezőket is csak azért mert kötelező.Itt is elolvastam mit tartalmaz és mik a hátrányai és elég ijesztő,és tényleg azt érzem-belső megérzéssel,hogy nem kellene. Tudom br ez nem emberi dolog,d egy ismerősöm kiskutyája is elpusztul egy kötelező oltásba két nap alatt,pedig bevizsgált,mindig használt oltásról volt szó. Kérdezgettem anyumat is,ő határozottan ellenzi ,azt mondja ő nem adatná be és annak idején mi sem voltunk ilyennel oltva.. szval kérlek írjatok véleményeket,mert az előbb lemondtam az oltást,utána vissza mondtam,de még mindig azt érzem nem kellene beadatni. A kérdező kommentje: Én konkrétan a mellék hatásaitól félek..mikor volt a h1n1es mizéria is,állandóan ez folyt a csapból,hogy kell és,hogy kötelezővé kellene tenni,erre rá egy évre közlik semmit nem ért az oltóanyag.nos akkor most mivel is tömték egyesek magukat,ráadásul én akkor voltam kismama és mindenki nyomta volna belém-nem engedtem.És áldom az eget ezért,hogy nem engedtem.Én is eü-is területen dolgozom,bár nem közvetlen orvosok mellett,egy időben adattam az influenza elleni oltást magamnak,mondván ne kapjam e l a munkám során,mire a kb 4évben úgy lebetegedtem tőle,még hánytam is.akkor azt mondtam soha többet nem adatok be magamnak ilyeneket,csak ha nagyon muszáj. Persze én is félek ,hogy nehogy baja legyen a picimnek,sőt 1000szer meggondolom ezért is kérdeztem a véleményeket itt,de azt sem akarom,hogy valami olyan kemikáliát nyomassak bele ami neki okoz problémát,mert lássuk be nem túl kecsegtetők az összetevők-higany származék ,állati fehérje stb...amit sokszorosan kiemelnek,hogy a szervezet ezek ellen is küzd,lehet még jobban mint az agyhártya tünetek ellen.. és hát lássuk be a higany az emberi szervezetre méreg,szval nagyon nagyon filózok mit tegyek.sok érv szól mellette,hogy pl közösségbe jár a nagyobbik fiam,meg sokan lakunk a környéken stb,de sok ellene--amiket leírtam..szval nem tudom.Én is ezen gondolkodom,hogy mi van ha felnőtt korban kapja el szval nem venném a lelkemre,de azt sem ha ez csinálna valamit..

        Dr. Balogh Andrea válasza a védőoltás témában

        Kedves Kérdező! Ezt az oltást kifejezetten javaslom beadatni. Egy igen súlyos betegséget tudunk ezzel kivédeni és sajnos még most is minden őszi-téli időszakban látunk pár beteget aki életét veszíti a Meningococcus baktérium miatt. Egy oltás beadásánál mindig mérlegre kell tenni az előnyöket és a hátrányokat. Itt a mérleg egyértelműen az előnyök felé billen el azzal, hogy megmentheti a gyermeke életét. Azért írok erről az oltásról ilyen meggyőződéssel, mert sajnos klinikai orvosi éveim alatt minden évben 1-2 beteget elveszítettünk ebben a betegségben, mert annyira gyorsan alakulnak ki a tünetek gyakorlatilag 1-2 nap alatt, hogy mire intézménybe kerül a beteg sok esetben menthetetlen. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2011. szeptember 26., 11:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 18:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: