• Örökölhető??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő!Van egy velem született immunhiányos betegségem,a neve chronikus granulocita anomália.Én megtanultam élni ezzel,de az érdekelne,hogy a gyermekeim vagy az unokáim örökölhetik -e?És ha igen,ez náluk milyen formában jelentkezhet?Én 6 éves koromig gyógyszereket szedtem,volt egy nyirokcsomó műtétem,méhszájműtétem,négyszer tüdőgyulladásom és kilenc fülműtétem!Rájuk is ez a sors vár???

        Dr. Szántó Antónia válasza a immunhiány témában

        Kedves Kérdező, sajnos ez egy genetikai betegség, és így van esély arra, hogy örököljék a gyermekei, de nem feltétlenül. Azt, hogy Önnél pontosan melyik formát mutatja az öröklődés, genetikai vizsgálattal lehetne kimutatni. Üdvözlettel,


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2011. szeptember 19., 21:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 10:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: