• HPV szűrés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        HPV-s vagyok, de jelenleg tünetmentes....azt a választ kaptam, hogy egy éven belül jó esetben eltűnhet a vírus.Milyen szűrővizsgálatot kell kérnem (gondolom nőgyógyásztól), hogy megtudjam eltűnt-e a szervezetemből? Valamint ha férfiről szeretném mindezt megtudni hová kell fordulnom?Csak sima vérvételből megállapítható?Az ő szervezetéből is eltűnhet immunerősítéssel? Várom válaszász!

        Dr. Deli Tamás válasza a HPV témában

        Tisztelt Hölgyem! Méhnyak váladékból történő HPV kimutatást kell kérni. erre férfiaknál is van lehetőség - urologus húgycsőből vehet mintát. Immunerősítéssel (de a nélkül is) eltűnhet a vírus a férfi szervezetéből is. A HPV-t kimutatni vérből nem lehet.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 15., 11:26; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 12:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: