• AIDS a levegőn

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves dr. Az aids mennyi ideig él meg a levegőn?(1-2perc?Ha lehet időben.)

        Dr. Veress Dóra válasza a HIV témában

        Kedves Kérdező! Az AIDS kórokozója a HIV azonnal elpusztul, ahogy kiszárad, mivel ezzel tönkremegy a külső burkolata, ami nélkül nem fetőzőképes. Laboratóriumi adatok azt mutatják, hogy 1 órán belül a kórokozók 99%-a elpusztul levegőn, illetve 56 fokon 3o perc is elég az inaktiválásukhoz. MIndezek ellenére a kórokozó csak akkor veszélyes emberre, ha valamilyen váladék útján kerül be a szervezetbe és ott hámhiánnyal találkozik.


        Kérdés: 2011. szeptember 13., 06:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 23:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: