• Tesztoszteronszint,GH

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Van-e hatása a tesztoszteronszint növekedésének a GH termelésre? Esetleg serkenti vagy gátolja-e a GH termelést?

        Dr. Fáklya Mónika válasza a tesztoszteron, GH témában

        Tisztelt kérdező! Az ön korában már nem lehetséges növekedési hormonnal sem testmagasság növekedést elérni, ha a serdülése normálisan lezajlott. 18 éves korra a csontok növekedési zónái már bezáródtak, elcsontosodtal. A GH és a nemi hormonok között van összefüggés, -mint ahogyan a szervezet összes hormonja is hatással lehet egymásra- de ezek az összefüggések meghaladják ennek a fórumnak a terjedelmét.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 10., 18:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 22:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: