• Antibiotikum okozza?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő! Az elmúlt hónapban kétszer is voltam antibiotikum kezelés alatt, egyszer hüvelyi fertőzés miatt, a másik alkalommal hólyaghurut miatt. Jelenleg egy komolyabb arcüreggyulladásom van, amire szintén antibiotikumot írtak fel, de nem merem bevenni, félek, hogy már sok lesz így. A kérdésem az lenne, hogy az előző két antibiotikumos kezelés okozhatja, hogy az elmúlt időszakban nincs rendesen székletem? Nem szokott székrekedésem lenne, de az elmúlt kb. 2 hétben csak az van. Amennyiben az antibiotikumok váltották ki, mit tehetek, hogy helyreálljon a bélflórám? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Veress Dóra válasza a probiotikum, antibiotikum témában

        Kedves kérdező! Az antibiotikumok a káros baktériumok mellett elpusztítják a bélben található hasznos baktériumokat is. Ennek lehet kövekezménye a székrekedés. A legkönnyebben probiotikumok (pl. Laktív) fogyasztásával lehet megszüntetni ezt a problémát.


        Kérdés: 2011. szeptember 10., 17:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 11., 23:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: