• A normális testhőmérséklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktor úr! Mióta élek, a normális testhőmérsékletem mindig 35,4-35,5C fok volt, ami soha nem okozott gondot egészen mostanáig. Nemrég estem át egy műtéti beavatkozáson, amely után belázasodtam, vagyis 36,5 C ig emelkedett a testhőmérsékletem, a testem lángolt , az arcom lüktetett és nagyon gyenge, levert voltam. Sajnos, az ápolónő folyamatosan a hőmérőnek hitt, míg a lányom nyomatékosan meg nem kérte, hogy tapogassa meg a homlokom, nyakam. Csak ezután volt hajlandó lázcsillapítót adni. A kérdésem: van-e hasonló esetről tudomásuk vagy a normális emberi testhőmérséklet talán szentírás és nem léteznek eltérések? Vagy feltétlenül lázgörcsöt kell kapnia a páciensnek, hogy tudományosan bizonyított legyen, hogy van ilyen testhőmérséklet jelenség? Nagyon rosszul esett, hogy kételkedtek a józan eszemben.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a láz témában

        Kedves Kérdező! Vannak emberek, akinek a testhőmérséklete alacsonyabb szintre "állítódik be" sz agyi hőregulációs központ által. Ez ilyen esetben nem tekinthető kórosnak.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 04., 22:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 19:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: