• Védőoltások

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A gyermekkorban adható összes gyermekbetegségre megkaptam a védőoltást, de nem estem át semmin, tehát nem voltam mumpszos, skarlátos, s amitől a legjobban tartok - mert állítólag vetéléshez vezethet kismamáknál - az a bárányhimlős sem. Ezen információk ismeretében várom válaszát, köszönöm. Márton Andrea

        Dr. Csuth Ágnes válasza a védőoltás témában

        Kedves Andrea! Ez esetben javaslom a bárányhimlő elleni védőoltást, illetve influenza elleni védőoltást is. 1989 óta minden Magyarországon született kisgyermek kombinált védőoltást kap rózsahimlő ellen, ebbe ön még nem esett bele, ha jól gondolom, tehát ha nincs oltav rózsahimlő ellen, és nem is kapta el, akkor ez ellen is javasolt a védőoltást beadatni még a babavállalás előtt. Természetesen beteg gyermeket így se látogasson, lehetőleg kerülje a nagy tömeget, kórházat, stb.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 30., 10:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 09:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: