• Szifilisz után lehet állnegatív az eredmény?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni,hogy kezelés nélkül a szifilisz ellen termelt ellenanyag mennyisége lemegy-e 0,90 alá? Tehát,ha egy esetleges Wassermann vagy VDRL vizsgálat adhat-e állnegatív eredményt sok sok év elteltével? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szifilisz témában

        Tisztelt Kérdező! Nagyon nehéz a háttér információk nélkül erre a kérdésre válaszolni, mert nagyon sok mindentől függ egy ilyen laborvizsgálat értéke és értelmezése(a fertőzés mikori, milyen stádiumú, milyen kezelést kapott vagy nem kapott,milyen megerősítő laborvizsgálatok történtek). A kérdés alapján azt se tudom, pontosan hogy milyen laborvizsgálat eredményére gondol a 0,9 alatti érték esetén, hiszen többféle kimutatási módszer van. Wassermann vizsgálatot(ami egy másik tipusú) a rutin diagnosztikában már nem végeznek, a VDRL vizsgálat egy nem specifikus szűrővizsgálat, melyet sok esetben elvégeznek syphilis gyanú, syphilis kezelése során.Adhat álpozitív eredményt és van olyan is hogy csak megfelelő hígítás esetén válik pozitívvá, tehát lehet álnegatív is, ezért megerősítő labor vizsgálat szükséges mellé. Azt javaslom, hogy mindenképpen kövesse a bőr- és nemibeteg gondozó által javasoltakat, ahonnan az eredményeket kapja, hiszen ott speciálisan ezzel foglalkozó orvosok, asszisztensnők dolgoznak.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 25., 12:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 28., 09:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: