• Antibiotikum és hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Fogászati ügyeleten a fogorvos felírt nekem Dalacin 300 mg-os kapszulát, 3x1-et naponta.A második nap után hajnaltól elég híg hasmenésem lett,pedig iszom mellé a normafluort(igaz eddig csak napi egyet ) A hasam nem fáj,közérzetem jó,a fogam sem fáj,bár a nyelv alatti mirigyeim az érintett oldalon érzékenyek.(a fogászati röntgen nem mutatott semmit) Azért fordulok önhöz,mert a háziorvosom szabadságon van,az ügyeletes orvost pedig nem tudom elérni! Tudom,hogy az antibiotikumot végig kell szedni,de a betegtájékoztató szerint lehet olyan hasmenéses mellékhatás,amit álhártyás bélgyulladás okoz,ilyenkor abba kell hagyni. Kérem írja meg véleményét, mely helyzetben kéne befejezni a gyógyszer szedését.(a ma reggelit még bevettem,azóta ittam 2 normafluort,illetve élőflórás joghurtot is eszem) Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a hasmenés témában

        Kedves Kérdező! Én azt gondolom, inkább hagyja abba a Dalacint, pár nap múlva, ha a hasmenés megszűnt és a fogászati probléma továbbra is fennáll, más típusú antibiotikummal még el lehet kezdeni a kezelést. A Normaflort a panaszok megszűnése után 1-2 nappa hagyja csak abba. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. augusztus 23., 07:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: