• Kullancs csípés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Köszönöm a válaszát és mivel az adataim hiányosak voltak így kiegészítem,de előtte ide írom az előző kérdést ahogy feltettem "Azt szeretném kérdezni,hogy miután megcsípett a kullancs és sikeresen megfertőzött a Lyme kórral és beszedtem az antibiotikumot Doxycyclin AL 100 30 db-ot napi 1-et kell-e mennem labor vizsgálatra és miért,ha igen és mennyi időn belül.Házi orvos szerint mindegy . 2011-08-13 07:2" Slyom 86 kg, A fertőzés tényét a kór tünete alapján állapították meg ,6-7cm-es piros folt a lábam szárán a közepén világosabb udvarral. amennyiben kevés gyógyszert vagy rosszat adtak mi a teendőm,két hete hagytam abba a szedést. Előre köszönöm a választ.! Horváth Imre

        Dr. Lakos András válasza a Lyme témában

        A napi 1x100mg doxycyclin nem alkalmas a Lyme betegség gyógyítására. A laboratóriumi vizsgálat indokoltságáról röviden nem lehet értekezni. Olvasgassa a honlapomon az ezzel kapcsolatos közleményeket.


        Dr. Lakos András
        Infektológus

        Dr. Lakos András

        Kérdés: 2011. augusztus 17., 18:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 14:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: