• Genitális herpesz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Három hete piros foltok jelentek meg a péniszem makkján. nem volt viszkető érzés, nem voltak hólyagok, semmi kellemetlenség, de az enyhe pír ott volt. Külföldön vagyok, orvosom infravörös fényterápiát írt fel, eddig 3 nap napi 40 perc, és infúziót kaptam.. Aciclovir tablettát is felírt, erzt szedem 10 napos kúrában. Noha a pír enyhül, még nem múlt el teljesen. Hallottam, hogy az első herpesz kitörés elhúzódó lehet. Maga szerint hatásos ez a kezelés, vagy esetleg kérjek meg valakit Magyarországról, hogy küldjenek nekem gyógyszert. Olvastam az ezüst kolloid jó hatásáról. Köszönöm segítségét.

        Dr. Gál Mónika válasza a nemi betegség témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben valóban herpeszes tünetekről van szó, a szájon át szedett acyclovir a helyes terápia. Magyarországon is ez az elsőként választandó kezelési mód.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 15., 16:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: