• HPV szűrés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Három hete általános nőgyógyászati vizsgálaton vettem részt, mely magába foglalta a HPV szűrést is. A vizsgálat kolposzkópos-, ultrahang-, és bimanuális vizsgálatból állt a citológiai vizsgálathoz szükséges mintavétel mellett. A vizsgálat után a nőgyógyász közölte, hogy anatómiai szempontból minden a legnagyobb rendben van, a citológiai vizsgálat eredményét 3 hét múlva kapom majd meg, mivel a vizsgálatot más városban végzik egy speciális laboratóriumban, s emiatt vesz ennyi időt igénybe. Ma hívtak fel, és közölték, hogy a citológiai vizsgálat eredménye: 'gyenge pozitív'. De ne ijedjek meg, aggodalomra semmi ok, a vizsgálatot 3 hónap múlva meg kell ismételjük, majd akkor menjek ismét, addig nem lehet, mert nem mutatna valós eredményt. Szeretném megtudni, hogy a vizsgálat szempontjából ez így rendjén volt-e. Mivel nem voltam egészen megelégedve az orvossal.. A másik kérdésem az lenne, hogy elmehetnék-e a közeljövőben egy újabb HPV szűrésre egy másik orvoshoz.. van ennek valami akadálya? Na és a legfontosabb kérdés, hogy mit értsek én a 'gyenge pozitív' eredményen? Milyen kockázatai vannak? Előre is nagyon köszönöm a választ!

        Dr. Herman Tünde válasza a HPV témában

        Kedves Kérdező! Mindenben kövesse kezelőorvosa utasítását. Várja meg a HPV szűrés eredményét és 3 hónap múlva ismételten történjen egy rákszűrés.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. augusztus 04., 23:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 13:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó