• Agyi problémák 2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Írtam már önnek a problémáimról és válaszolt is nekem amit köszönök, idő közben megtörtén a labor vizsgálat és (mint gondoltam), nincsen se pajzsmirigy sem pedig egyéb nagyobb problémám a cholesterin 6,8, triglicerid 2,5 ldl cholesterin 4,29 (amik idáig is magasak voltak),illetve c-reaktív protein 7,1 és vörösvértest szám 5,13. Nem vagyok orvos csak gondolom, hogy a koleszterin az elhízás és a sok fehér kenyérnek, tésztának köszönhető, a vörös vérszám alig 0,13 több gondolom a dohányzás miatt és a c-rekt. gondolom mert jelenleg hüvely gombám van. A házi orvosom sajnos szabadságon van, így neki nem tudom feltenni a következő kérdést: Olvastam az interneten, hogy a candida gomba is okozhat hasonló tüneteket mint nekem van jelenleg. Jelenleg már átfordult a hasmenésem szorulásra és ismét puffadtak a beleim, már a petefészkem is fáj, jelenleg hüvelykúpot használok a nőgyógyász utasítására. Viszont olyan mértékben feledékeny lettem, hogyy beszéd közben elfelejtem mit akarok mondani, vagy ha nem találok valamit azelőtt ha erőltettem az agyam sikerült rájönni, de mostmár halvány képem sincsen. Hol sokat alszom, hol nem tudok aludni, rémálom minden napi a füldugulásom minden heti, iszonyatos mennyiségű fülzsír távozik a fülemből. A parafin olajos vatta ideglenes megoldás. Sajnos a diéta nem mindig megy, persze én próbálkozom, de ennek sajnos anyagi okai is vannak. A folyadékot természetesen megnöveltem és így már nincsen szédelgésem, legalább és kézremegésem. (köszönöm a levesek beváltak) Pánik rohamom nem volt mostanság, depressziósnak nem érzem magam, inkább az dühít hogy borzalmas fáradékony vagyok. A kérdés akkor egyszer a candida gombát kimutatta volna a vérkép magasabb c-reaktív fehérjével? Illetve lehetséges a nagyobb fertőzöttség a hüvely gombán kívül is? Ön szerint is ajánlott a neurológus? (Háziorvosom még az utolsó vizsgálatnál mondta ha a vérkép nem akkor megyünk tovább a neurológiára) Illetve koleszterin csökkentésre, mit tud ajánlani ami nem feltétlen gyógyszer! Köszönöm előre is válaszát. Olga

        Dr. Veress Dóra válasza a Candida, koleszterin csökkentés témában

        Kedves Olga! A c-reaktív protein nem specifikus vizsgálat, ami annyit jelent, hogy a szervezetében jelen lévő bármilyen gyulladás az emelkedését okozza. A mostani értéket okozhatja a hüvelygomba, a petefészekpanasz, de egy torokgyulladás is. A Candida előfordulhat nem csak a hüvelyben, de a belekben is, ez utóbbi nem szükségszerűen jár együtt panaszokkal, illetve okozhat székrekedést, hasmenést, puffadást. A diéta a legjobb módszer a gomba kiűzésére, de ebben az esetben sajnos nem lehet fehér kenyeret enni, sok más egyéb mellett. Neurológust mindenképp érdemes felkeresni, hátha tud magyarázatot adni a tüneteire, vagy javasol valamilyen olyan szert, ami csökkenti a panaszait. Koleszterincsökkentésre a legjobb módszer a diéta, illetve a rendszeres sportolás bevezetése. Kerülni kell a zsíros ételeket, és több halat, teljes kiörlésű gabonát, brokkolit, sovány tejterméket fogyasztani. Sok esetben maga a taplálkozés megváltoztatása javít az eredményeken.


        Kérdés: 2011. augusztus 04., 17:20; Megválaszolva: 2011. augusztus 07., 22:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: