• Condylomára nincs tabletta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Júniusban diagnosztizálta az orvosom a condylomat. Ecseteléssel kezeli,és felírta még a Condyline oldatot is. Rákérdeztem,hogy gyógyszeres kezelésre nem lenne-e szükségem mert úgy gondolom a kezeléssel nem lehet teljes mértékben kiirtani a vírust a szervezetemből. Erre ő azt válaszolta,hogy nincs igazán gyógyszer erre a vírusra. Ez valóban így van? A borotválkozást abbahagytam és nem élek szexuális életet sem. Lenne pár kérdésem,amit feltennék ha nem haragszik meg érte: 1. Ha tünetmentes leszek, ténylegesen fertőző maradok? Az óvszer használata magától értetődő, de kerülnöm kell az orális érintkezést,megfertőzhetem-e úgy is jövőbeni páromat (illetve ha ő érne hozzám a szájával)?Lehet-e később óvszer nélkül is együtt lenni? 2. Járhatok-e strandra, gyógyfürdőbe, úszni - vagy ezzel másokat is veszélybe sodrok? 3.A családom elkaphatja a közös wc-használatától? 4. Milyen módon kerülhetném el,hogy mindig kiújuljanak a szemölcsök? 5.Olvastam,hogy sós vízbe kell ülni,és az hatásos lehet ilyen problémára. Ez igaz? 6.Tényleg csak nemi úton terjed ez a vírus? 7.A vírus mindig a szervezetemben marad, mindig hordozó és fertőző leszek? Elnézést,hogy ennyit kérdeztem. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel: Loretta

        WEBBeteg szakértő válasza a condyloma témában

        A fertôzés elsôsorban szexuális érintkezéssel terjed, bár egyéb fertôzôdési utak is lehetségesek. A fertôzést terjeszthetik fertôzött használati tárgyak. A szexuális partner vizsgálata és kezelése ajánlatos. A betegség természetesen fertôzô. A partnerek többsége azonban már valószínűleg szubklinikusan fertôzött, még akkor is, ha látható eltérései nincsenek. A beteg a condyloma eltávolítása után sem tekinthetô fertôzésmentesnek, hiszen a környezô, épnek tűnô szövetekben a vírus jelen lehet, mint ahogy látszólag tünetmentes személyek is hordozhatják a vírust. A condom használata megakadályozhatja a fertôzés terjedését a nem fertôzött partnerre, valamint az új partnerekre. Valójában nem tudható biztosan, hogy a condyloma acuminatumban szenvedô beteg fertôzôképessége egyáltalában nagyobb-e, mint a látensen vagy szubklinikusan fertôzött személyeké.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 03., 19:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 07:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: