• Afrikai utazás, védőoltások

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő Úr! Azt szeretném tudni, melyek a legfontosabb védőoltások és,hogy meddig nyújtanak védelmet ? Illetve mikor érdemes beadatni?Mert, terveim szerint 1-2 hónap múlva utaznék Angliába, tanulni 1 évig, majd azt követően azonnal Afrikába önkéntes munkára, 6hónapig. És,nem tudom hogy ha most felveszem az oltásokat idehaza, az védelmet ad vagy sem, majd 1 év múlva? Vagy Angliában lenne célszerű beadatni az utazás előtt? Köszönettel László

        Dr. Rákóczi Éva válasza a védőoltás témában

        Tisztelt László! Angliai utazása előtt, attól függően, milyen munkakörbe kerül, kérhetnek egyes oltásokról igazolást. Tetanus és diftéria elleni oltásból 10 évente ismétlő oltás szükséges. Amennyiben 10 éve nem kapott diftéria és tetanus elleni védőoltást, annak felvétele javasolt. Az afrikai útjáról jó lenne, ha megjelölne pontos országot, és akkor könnyebben tudnék segíteni. Az itthoni oltás beszerzése könnyebb, így javaslom, még itthon vegye fel majd az afrikai oltásokat is. Várom válaszát, üdvözlettel.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. augusztus 03., 17:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 07:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: