• Lyme kór és terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Címzett! Nagy elkeseredettségemben írok Önnek! Gyermekkoromban kullancscsípést kaptam, ami Lyme borreliával volt fertőzött. Hosszú - hosszú éveken át kezeltek, rocephinnel és nagyon sok más gyógyszerrel. Lassan jöttem helyre. Felnőttem, és férjemmel gyermeket szeretnénk. Fél év alatt kétszer volt spontán vetélésem. Csupán az érdekelne engem, hogy lehet-e összefüggés a Lyme és a vetélések között. 2009-ben volt utoljára ellenőrizve a vérem, akkori eredményem, SE BORRELIA BURG. at KIMUTATÁS SE bORRELIA BURG. iGg KIMUTATÁS ÉRTÉK:1, 40; M.E. ntu; MEGJEGYZÉS NEM REAKTÍV. SE bORRELIA BURG IGm KIMUTATÁS ÉRTÉK: 17, 70; M.E.ntu MEGJEGYZÉS: REAKTÍV. A labor megjegyzést fűzött a kéréshez: A BB SZEROLÓGIAI EREDMÉNYEK ALAPJÁN JAVASOLT BB IgM WESTERN - BLOT VIZSGÁLAT ELVÉGZÉSE. FELMERÜL AZ AKUT BB FERTŐZÉS LEHETŐSÉGE. Felkerestem egy infektológus doktornőt, az ő véleménye akkor ez volt: IgG negatív, IgM pozitív (valószínűleg aspec. reactio). Ő azt mondta, hogy ez az eredmény csak azt mutatja, hogy átestem a betegségen. De már a borrelia baktérium nincs jelen a szervezetben. Levettek egy újabb labort, telefonon lehetett érdeklődni a válasz csak annyi volt negatív. Most mégis kétségek közt vagyok. A nőgyógyász és a házi orvos szerint nincs összefüggés. Van aki azonban azt mondja, egy szülésznő, hogy lehet a kettő között összefüggés. Én vidéken lakom, nem nagyon foglalkznak ezzel a betegséggel itt. Nincs infektológus, nincs lyme rendelés. Még egy orvos sem. Érdekelne az Ön megtisztelő véleménye!! Hálás köszönettel, Molnárné

        Dr. Lakos András válasza a Lyme témában

        Az IgM vizsgálatok használhatatlanok. Csak friss fertőzésben lehetne figyelembe venni a leletét. Biztosan téves az eredménye, nem okozhat semmilyen komplikációt, még az sem igaz, hogy egy régi fertőzés emléke lehetne, csupán arról van szó, hogy a teszt rossz. A vetéléseinek nem lehet köze a Lyme-hoz.


        Dr. Lakos András
        Infektológus

        Dr. Lakos András

        Kérdés: 2011. augusztus 03., 15:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 13:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó