• Borrelia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Lyme borelliosist diagnosztizáltak nálam 2011. 07.05-én vérsavóból a következő laboratóriumi eredményekkel alátámasztva: Borellia lgM /ELISA: 37,0 U/ml: poz. Borellia lgM /Western Blot: negativ Borellia lgG /ELISA: 419,0 U/ml: poz. Borellia lgG /Western Blot: 16: poz. A kórház Infektológiai rendelésén vették le a vért, majd az eredmény ismerete után 5 doboz 500 mg -os SUMAMED szedését írta föl a doktornő, és csak 2-3 év múlva ajánlotta a szerológiai kontrollt. A gyógyszer július 28-án elfogyott. Több helyen, így a Lyme Borreliosis Alapítvány kiadványában(kelt 2000 előtt))azt olvastam, hogy a "...Az elmúlt tizenhárom év alatt szerzett tapasztalataink alapján Lyme borreliosis antibiotikus kezelése a következő gyógyszerekkel bizonyult hatásosnak: Doxycyclin tabletta (2*másfél, vagy 2*2/nap, folyamatosan vagy naponként váltogatva) Amoxicillin (3-6*1000 mg/nap) Sumamed (önmagában vitatható hatású) Klacid (3*500 mg/nap) Rocephin infúzió (jelenleg a legelfogadottabb antibiotikum, amelyet 3–4g/nap dózisban alkalmazunk) Claforán infúzió (még kevés tapasztalatunk van vele) Penicillin infúzió, csak terhességben célszerű alkalmazni, akkor viszont ezt tartjuk az egyetlen alkalmazható antibiotikumnak. (24 ME/nap dózisban hatásos!) ..." Sajnos egy ídeje, kb 1,5-2 hónapja a keresztcsontom irányából a jobb lábam felé fokozódó fájdalmat érzek, és ideggyulladást tapasztalok, amely korábban alig volt jelentős, de a Sumamed elfogyása után erőteljesebb lett, és nagyon fájdalmas. Vajon jó választás volt-e a Sumamed, elég volt -e az 5 doboz? Az eredmények új, vagy régebbi fertőzést jeleznek? Kétségbe esni nem akarok, hanem tovább lépni a gyógyulásom irányába, de nem tudom mit tegyek. Kérem javaslatát! Köszönettel Márta

        Dr. Lakos András válasza a lyme témában

        A szerológiai lelet önmagában nem elegendő a Lyme betegség fennállásának kimondásához. A Sumamed valóban nem tartozik az elsőnek választandó szerek közé. A Lyme borreliosis Alapítvány javaslata távol áll a nemzetközi ajánlásoktól. Az Egészségügyi Közlöny március 29-i számában jelent meg az Infektológiai Szakmai Kollégium ajánlása. Jobbulást,


        Dr. Lakos András
        Infektológus

        Dr. Lakos András

        Kérdés: 2011. augusztus 02., 19:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó