• Mi?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        ket hete szinte allando hasmenesem van max egy napra marad abba,a keteves fiam is szenved vele mivel ot is utolerte de nalla max egy ket vecezes.orvossagokat szedtem az utobi idoben gyomorjavitokat.az itteni orvosok annyit mondtak hogy jarvany viszont mer ket hete tart es idonkent gyomor illetve belfajdalmaim vannak illetve szekelesi inger.valoban lehet egy egyszeru jarvany mongyuk a viztol hanyingerem is volt majdnem egy hetig a betegsegem egy hete kezdodott mikor este fulladni kezdtem bevittek az orvoshoz aki aztmondta aszmas vagyok viszont szednem nehez a levegot nem kifujnopm valamint ekkor a rohamkor kezdodott a hasmenes azota allandoan faratsag gyotor nehezlegzes valamint a hasmenes es vegtagokban egeto erzes.mar nemtudok kihez forduli neha aztveszem eszre hogy nehezemreesik levegotvenni es a legzesem figyelem aztan meg nehezebb lesz voltam rongenen holnap vervetel a rongeneredmeny rendbentalalt mindent nemtudom milehet velem felfazasra ehejrealt,valamint egy honapja hagytam abba a fogamzasgatlo szedeset eros kozti verzes miadt szeretnem tuddi hogy ez esetleg felborithatta a hormonhaztartasomat vagy milehet a gond irjon aki segiteni tud az eletem streszes

        Dr. Szanyi Andrea válasza a fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Ha a környezetében többeknél is előfordult hasmenéses megbetegedés, akkor valószínű, hogy valamilyen vírus okozza panaszait. Mindenekelőtt a legfontosabb a diéta, tej-, tejtermék mentes, fűszerszegény étrend, bő folyadékfogyasztás, székletfogó. Javasolt a széklet tenyésztéses vizsgálat a panaszok elhúzódó jellege miatt. Ennek eredménye elapján, ha kórokozó tenyészik ki, javasolt antibiotikum szedése. Ha az ivóvíz a lakókörnyezetében nem megfelelő, fogyasszon szénsavmentes ásványvizet, vagy a vizet forralt formában, például teának elkészítve. A légzési nehezítettségre kapott valamilyen gyógyszert? Annak használata mellett is fennállnak panaszai?Az asztma diagnózisának felállításához légzésfunkciós vizsgálatot szükséges elvégezni. A fogamzásgátló gyógyszer elhagyását követően néhány hónap szükséges a normális ciklus visszaállásához. Ha a fogamzásgátló szedése alatt közti vérzés jelentkezett, akkor valószínűleg nem megfelelő a szedett gyógyszer. Keresse fel nőgyógyászát, hogy egy más összetételű szert írjon fel Önnek, ha szükséges.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. augusztus 01., 16:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 17:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: