• Csapvíz általi mérgezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó estét kívánok! Egy nagyon kedves ismerősöm most utazott ki Spanyolországba, azon belül Marbellára. Szóltak neki, hogy ne igyon kint csapvizet, de elfelejtette, így beleivott. Olyan panaszai jelentkeztek, hogy: hányás, hasmenés, láz. Ez körülbelül 4 napon keresztül tartott, majd annyira legyengült, hogy bevitték egy kinti kórházban. Sajnos csak interneten keresztül tudok kapcsolatban lenni vele, úgyhogy itt szeretnék érdeklődni, hogy kicsit megnyugodjak, hogy milyen "beavatkozást" végeznek ilyenkor, illetve, hogy mennyire súlyos ez? Egy 25 éves férfiről van szó, aki amúgy teljes mértékben egészséges, semmilyen káros szenvedélye nincs (alkohol, drog, cigaretta). Nagyon rám ijesztett, mert amikor legutoljára beszéltünk, annyira gyenge volt, hogy az ágyból sem tudott már kikelni! Köszönöm mielőbbi válaszát!

        Dr. Veress Dóra válasza a utazók hasmenése témában

        Kedves Kérdező! Bizony külföldön veszélyes lehet csapviezt inni, mert olyan kórokozók lehetnek a vízben, ammik ilyen tüneteket okoznak. Ismerőse helyesen cselekedett, hogy orvoshoz fordult, habár hamarabb is megtehette volna. Különösen nagy beavatkozést nem végeznek, ha szükséges antibiotikumot kap, illetve olyan oldatot szájon vagy infúzión keresztül, ami segíti a folyadék felszívódását a belekből és csökkenti a hasmenést, hányást.


        Kérdés: 2011. július 31., 20:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 01:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: