• Laborvizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Címzett! Problémám a következő: kislányomnál akut nyirokcsomó gyulladást állapítottak meg. Különböző vizsgálatokon átesett,ma voltunk labor kontroll vizsgálaton. Egy héttel korábbi vizsgálat emelkedett amiláz értéket mutatott (113 U/L referencia érték 0-100 ))ez ma kicsit még magasabb (119 U/L). Vizelet amilaz értéke szintén magasabb,itt még nagyobb az eltérés (112,9 U/L volt,a mai érték 733U/L) Gyakran panaszkodik enyhe hasi fájdalomra,láza nincs.Citomegalovírus IgG 24,92NTU reaktív,cytomegalovírus IgM 3,33 NTU nem reaktív. Epstein-barr vírus folyamatban. Ön szerint mi okozhatja ezeket az eredményeket és tüneteket? Most diétát javasoltak,valamint kontroll vér,vizelet amiláz,szérum lipáz vizsgálatot. Mikorra várható,h ezek az értékek normalizálódnak? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a CMV fertőzés, amiláz témában

        Kedves Kérdező ! Kislánya nyirokcsomó gyulladását, laboratóriumi eltéréseit valószínüleg mononucleosis infectiosa okozza, ennek vizsgálati eredményére várnak ( Epstein-Barr vírus szerológia). Amennyiben fenti diagnózis igazolódik, a panaszok néhány héten belül megszűnnek. A laboratóriumi eltérések normális értékre 4-6 hét múlva térnek vissza.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. július 27., 12:27; Megválaszolva: 2011. július 28., 17:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: