• Kenetvizsgálat II.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az alábbi témában a válaszom (a kezelésre vonatkozóan): Tinidazol-pol (tabletta) 2 doboz, illetve Pimafucin kúp 1 adag, plussz minden menstrzáció után 1 adag, 3 alkalommal megismételve. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelt Doktornő! Friss kapcsolatom van és nem olyan rég a barátnőm vaginális fájdalomra panaszkodott, ezért nőgyógyászhoz ment, ott kenetvizsgálatot végeztek, melynek az eredménye a következő lett: direkt kenet gram-festéssel: laphánsejtek lazán, lactobacilusok zsúfolásig kitöltik a látóteret. Fvs 10-15/látótér. Óvszer nélkül szeretkezünk, és a doktor azt monda a barátnőmnek, hogy nemi úton terjedő bakteriális fertőzése van és én is vizsgáltassam meg magam. Én tünetmentes vagyok, biztos hogy tőlem kapta el? Indokolt az én vizsgálatom is? Illetve a fenti eredmény tényleg ezt jelenti? Válaszát előre is köszönöm! 2011-07-20 21:21 Kedves Kérdező! A kórokozó baktérium nem derül ki a kenetből, a Lactobacillusok a normál flóra részei. Meg kellene kérdezni, hogy pontosan milyen bakteriális fertőzésre gondolt az orvos, és azt is írja meg, hogy milyen kezelést kapott a barátnőja. 2011-07-22 22:31 Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, rovatvezető családorvos

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gombás fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Barátnője gombaellenes kezelést kapott. A gombás fertőzés nem feltétlenül terjed nemi úton, a normál flóra megbomlása is kiválthatja. Az ön kezelése akkor indokolt, ha önnél tünet jelentkezik, vagy barátnőjénél a kezelés ellenére a panasz kiújul. Ez esetben ön használjon Lomexint.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. július 26., 17:24; Megválaszolva: 2011. július 28., 09:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: