• Mik ezek a csomók? SOS!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktornő! Olyan 3 napja észleltem a bal karom könyökhajlatában (tehát a belső oldalon), hogy mintha húzódna, aztán hamar, pár órán belül elkezdett fájni is egy pontban. Megtapogattam és egy borsó nagyságú csomót találtam, amit kívülről egyáltalán nem látni, se bőrelváltozás, se elszíneződés, csak akkor érezni, ha ujjbeggyel kitapintom, de nagyon érzékeny kicsi nyomásra is. Ami biztos, hogy semmiféle megerőltetés, meghúzás vagy hasonló nem történt, hiszen nem csináltam semmit, pihenek. Ma meg is mutattam a háziorvosnak (3 órát vártam, pedig a második voltam, de másokat hív be mindig előre), aki csak kérdőn nézett rám, és semmi konkrétat nem mondott, csupán annyit, hogy elképzelhető, hogy véna, de nem tudja, mert leginkább lábon szokott ilyesmi előfordulni. Szóval okosabb nem lettem és felháborítónak tartom ezt a fajta orvoslást is, hiszen ezen kívül a világon semmit nem tett, csupán annyit mondott, hogy borogassam... Egy fájó csomóval nem küldött tovább sehová, se ultrahang vagy nem tudom, mit kellene ilyenkor, sem semmi más! Vettem Lioton gélt, jó drága volt, azzal kentem most be, és gondoltam bekenem a környékét is, erre a felkaromban felfelé is találtam egy ugyanolyan borsó nagyságú kemény csomót, ami nem fáj (még?), kb.2-3 cm-re van attól, amit először találtam, ami fáj. Tovább már nem is merem tapogatni a karom, mert most már megijedtem. Mi lehet ez? Mit lehetne tenni? Hová fordulhatnék (hiszen mindenhová beutaló kell, de nem kaptam sehová)? /1,5 hónappal ezelőtt voltam vérvételen más dolgok miatt (többféle krónikus bőr, haj, hasi problémák miatt), ebből a karomból vették, de az se nem fájt, de még csak meg se látszott, szóval biztos, hogy nem amiatt van, ráadásul az a szúrás kb. 1,5 cm-rel arréb volt; és a vérképem is akkor jó eredményket mutatott, csak a koleszterinem volt picit magasabb, tehát másfél hónapja./ Köszönettel: E.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a csomó a könyöknél témában

        Kedves Kérdező! Nehéz látatlanban véleményt mondani. A fájdalmas csomó lehet részleges izomszakadás következménye vagy fibrotikus (kötőszövetes) csomó is. Javaslom mutassa meg sebészeti szakrendelésen, oda nem szükséges beutaló.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. július 22., 20:15; Megválaszolva: 2011. július 25., 08:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: