• Merre tovább?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 7 héttel ezelőtt kezdődtek a problémáim az alhas bél környéki bizsergésével. Az első 1 hétben nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Következő hétben hányinger puffadás érzés jött hozzá. Ekkor mentem először orvoshoz gasztroenterológushoz, aki felírt 6 nap Normix nevű antibiotikumot és probiotikumot, amitől átmenetileg jobban lettem. Majd ismét 1 hét elteltével a gyógyszer elfogyása után a panaszok visszajöttek, illetve plusszban keresztcsonti zsibbadás ami végbélbe sugárzik. Ekkor döntöttem a kivizsgálás mellett. Nagyjából minden negatív lett, vérkép, széklet, hasi UH, Hasi MRI, Lumbális MRI, koponya MRI, Bár a Lumbális részen találtak egy nagyon enyhe kezdődő porckorongsérvre utaló jeleket. Urológia, EKG, gyomortükrözés, végbéltükrözés (csak végbél vastagbél nem volt meg) szintén negatív. Ezután megjelent a bal mellkasomon egy 10 cm es vörös gyűrű, amit egyből Lyme kórnak diagnosztizáltak. Ekkor már rebbegést éreztem a bal arcomon, illetve bal oldali lábon. Szívem időnként főleg mozgás utáni nyugalomba kerüléskor 5 percre percenként 5-10 plussz erős beütést, összevissza szívritmusokat produkált, de összességében 60-70 es pulzussal. Egyből el is kezdték a kezelését 14 nap Rocephin antibiotikummal. A kezelés alatt további testrészek bizsergése, erős szédülés, jelent meg, szinte az egész test. De továbbra is bizsergés, nem zsibbadás vagy fájdalom. A kezelés 5 napján olyan érzésem volt mintha az izmaim rezegnének , nem tudtam egymásra helyezett lábakkal aludni, mert "pulzáltak" lüktettek, rángatóztak, de ez érvényes a kézre is, nem a szív ütemében, hanem lényegesen gyorsabban. De csak érzés, ha idegen fogta meg, ő nem érezte. Legutolsó tünetekben gerinc táján érzett "kopogás "érzet jött, nyelv nehéz mozgatás érzése illetve egy gyomorból érzett, minden zajra való összerándulás . Ekkor távoztam a kórházból "gyógyultan" . Ami a kezelés hatására meggyógyultak az a bal oldali neurológiai panaszok, de minden más bizsergés , szív panaszok, stb stb megmaradtak. Kezelés közben több ízben éreztem magam rendkívül kikészült állapotban, mivel az állapotom nem javult, így kilátástalannak éreztem a dolgot, úgy gondoltam nem haladok jó irányba a megoldás felé. Volt, hogy elsírtam magam az elkeseredettség hatására. Régebben semmi idegi , pánik problémám nem volt, rendkívül stabil személyiségnek éreztem magam, aki mindent megold. Már a problémám 2. 3. hetében be be kaptam egy 0.25 ös Xanaxot, (elötte életemben soha semmi ilyet) később már Frontinból napi rendszerességgel 3x0.25 és este 0.5. De semmit nem segít, csak bágyadtabb vagyok tőle. Pulzusom végig 56-74 között volt vérnyomásom 120-80, vagy kevesebb, ez nem változott . Legerősebb panaszom jelenleg a alhas bizsergése, keresztcsont fájdalma bizsergése , mozgás utáni szívritmuszavar, végtagok bizsergése zsibbadása, vizelet utócsepegés. Tudom kissé komplex, de első hallásra mivel állhatunk szemben, milyen irányt javasol? Pszihiátria? Neurológia? vagy a Lymera kevés lehetett a kezelés? Nagyon várom válaszát.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a szédülés, bizsergés, Lyme-kór témában

        Kedves Kérdező! Nem tesz említést , hogy a Lyme -kór diagnosztikájában szerológiai ( vérvétel) vizsgálat történt-e. Ezzel megállapítható, hogy aktív fertőzöttség fennáll-e még és szükséges-e az antibiotikus kezelés folytatása. A ritmuszavarok miatt javasolt EKG vizsgálat. Amennyiben azon nem észlelhető ritmuszavar, kardiológus javasolhat 24 órás EKG ( Holter) vizsgálatot.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. július 20., 18:06; Megválaszolva: 2011. július 23., 15:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: