• Idült garatmandulagyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azt szeretném kérdezni, hogy bőrviszketés miatt góckutatáson veszek részt és most voltam fül-orr gégészeten, ahol idült garatmandula gyulladást állapítottak meg, a váladék tenyésztés pozitív lett és mandulaműtétet javasoltak.Az lenne a kérdésem, hogy szükségszerű-e a műtét, ha kivetetem a mandulámat elmúlhat -e a csalánkiütéses bőrviszketésem, azaz vajon ez -e az oka ? Köszönöm válaszát!

        Dr. Veress Dóra válasza a góckutatás, mandulaműtét témában

        Kedves Kérdező! A torkában tartósan fennálló gyulladás lehet oka az allergiás tüneteinek, de nem kizárólagos oka. Ez azt jelenti, hogy elképzelhető, hogy megszűnnek a panaszai, de ezt garantálni nem lehet. A krónikus gyulladás megszűntetése viszont előnyös lehet olyan szempontból, hogy megszűnik a szervezetében a góc, ami állandóan szórja a baktériumokat, így erősebb lesz a szervezete és más, ebből fakadó panaszai sem lesznek!


        Kérdés: 2011. július 20., 14:11; Megválaszolva: 2011. július 21., 21:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: