• Cytomegalovírus későbbi tünetei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TISZTELT DOKTORNŐ/ÚR! KÉRDÉSEM A KÖVETKEZP.FIAM SZÜLETÉSÉNÉL ELKAPTA TŐLEM A CMV VÍRUST MELY ELÉG NAGYMÉRTÉKŰ TÜNETEKET OKOZOTT NÁAL,MÁJ-LÉP NAGYOBBODÁS ,KÉSŐBB VÉRZÉKENYSÉG.JELENLEG TÜNETMENTES!12 ÉVES.VALAHOL OLVASTAM HOGY KÉSŐBBIEKBEN ELŐFORDULHAT UTO TÜNET MINT PL SZELLEMI FOGYATÉKOSSÁGRA UATLÓ TÜNETEK,JELEK.FIAMMAL ÉVEK ÓTA JÁROK SZINTE KISKORÁTÓL KEZDVE FEJLESZTŐPEDAGÓGUSHOZ ÉS PSZICHOLÓGUSHOZ AGRESSZIÓJA ÉS VISELKEDÉSE MIATT,LEHETSÉGES A KISKORI BETEGSÉGÉVEL ÖSSZEHOZNI EZEKET A DOLGOKAT? KÖSZÖNÖM ELŐRE IS VÁLASZÁT!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a cytomegalovírus témában

        Kedves Kérdező! A cytomegalovirus fertőzés felnőtt- vagy gyermekkorban nyomtalanul gyógyul. A terhesség alatt bekövetkezett magzati fertőzés okozhat súlyos maradandó elváltozásokat. A megfogalmazásból nem volt számomra egyértelmű, hogy a gyermeke még a terhesség alatt, vagy csak a születése körüli időben fertőződött meg. A magzati korban történt fertőzés valóban okozhat késői következményeket, de a születés körüli fertőzésnek nincsenek késői hatásai. Az Ön gyermeke esetében észlelt viselkedészavarok valószínűleg nincsenek összefüggésben a lezajlott fertőzéssel.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. július 12., 14:36; Megválaszolva: 2011. július 14., 18:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: