• Uszodai fertőzések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. doktornő Gerinc problémáim miatt leginkább az úszás lenne a legjobb sport, és szükségem is lenne rá. Sajnos nem tudom űzni ezt a sportot, mert uszoda után minden estben ég a szemem egy napig, begyulladtnak érzem, és általában a torkom is fáj. Ritkább esetben, pedig a fülem is erősen begyullad. Éveken keresztül rendszeresen jártam úszni, de az utóbbi kb. 3 évben ezek miatt a tünetek miatt egyáltalán nem tudok, sőt thermál, és más strandokat sem élvezhetem fertőzés nélkül. Próbáltam a szivacsos füldugót, de az semmit nem használ, jól záró úszószemüveget is használok. Van e megoldás a problémámra, mert egyre rosszabb a gerincem, és nem lehet úsznom, sőt a vizes kezelést is abba kellett már hagynom, ebben az esetben is előfordultak ezek a tünetek. Eleinte klór érzékenységre gondoltam, de elmentem egy olyan uszodába, ahol szerintük nem klórra, hanem egy drágább, újfajta vegyszerrel fertőtlenítenek. Ott is jelentkeztek a tünetek, többször próbáltam. Köszönöm válaszát: Kiss Zoltán

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fertőzés témában

        Kedves Zoltán! Meg kellene próbálni utánaérdeklődni, hogy hol van olyan uszoda, ahol UV sugárzással vagy ózonnal oxidálják, fertőtlenítik a vizet. Ha ilyet nem talál, inkább ne ússzon.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. július 12., 09:50; Megválaszolva: 2011. július 13., 11:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: