• Tartós ágyéki nyirokcsomóduzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2010 szeptembere óta ágyékomban egy cseresznye nagyságú nyirokcsomó duzzanat van. Nem lett nagyobb sem kisebb egy év alatt. Kétszer voltam vérvételen, egyszer biopszián, ahol tűszúrással vettek mintát belőle. A véreredmények semmi rosszat nem mutatnak, legutóbbinál egy csillag sem volt, a biopszia negatív. Várakozásra ítéltek, esetleg kivehetik, ha gondolom. Ettől nagyon félek, mert amúgy is nyiroködémára hajlamosak a lábaim, elsősorban a bal és a csomó a jobb oldalon van. Nem szeretném megvárni, hogy rosszindulatú legyen, de kivetetni sem szeretném túl korán.Találkoztam olyanokkal, akiknek egy idő után elmúlott. Egyébként különösebben nem fáj, néha szúró, csípő érzésem van, vagy a nadrágom piszkálja a csomót. Mit tegyek, kihez forduljak?

        Dr. Boros Miklós válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Kérdező! A kivétel nem indokolt a leírt vizsgálatok eredményei alapján. Nem a megnagyobbodott nyirokcsomóban lesz rosszindulatú daganat, hanem a betegség miatt nagyobbodik meg, de ezt kizárták. A méret csökkenése már nem várható, amennyiben nem okoz panaszt nem kell kivenni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. július 11., 08:38; Megválaszolva: 2011. július 12., 14:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: