• Lyme-kór

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő! 1 éve volt egy kullancs csípésem ami elég gyanús volt ,de nem foglalkoztam vele.Azóta kialakult egy szívritmuszavarom (pitvarfibrilláció)Gondoltam megér egy próbát és elvégeztettem egy Borrelia vizsgálatot aminek eredménye:Borrelia igm/elisa(mikrogen) 33,7u/ml.valamint borrelia igg/elsa(mikrogen negativ.Azt szeretném kérdezni hogy ez okozhatja e a szívritmuszavaromat?Valamint igaz e ,hogy az ELISA vizsgálat nem mutatja ki a régi fertőzéseket?

        Dr. Lakos András válasza a kullancs témában

        Lelete biztosan téves. A Lyme-kór nem okoz pitvar-fibrillációt. Az ELISA szűrővizsgálatra is csak rossz hatásfokkal alkalmas, de ettől függetlenül kimutathatja a régóta fennálló fertőzéseket.


        Dr. Lakos András
        Infektológus

        Dr. Lakos András

        Kérdés: 2011. július 06., 19:14; Megválaszolva: 2011. július 08., 20:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: