• Ultrahang

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ha a nyaki nyirokcsomok megnagyobbnak jobboldalon 13X6 mm, a baloldalon 8X3 mm és 1OX5 mm, de mindhárom reaktiv,ezt ultrahangon mutatták ki és ezért nem vettek belöle mintát, a 8X3 mm -s felett börpir van,ami hol gyengébb szinte alig látszik hol élénkebb, ha pihenek akkor gyengébb, A nyirokcsomó nagyobbodás lehet-e a fogtól, tegnap és ma is kihuztak egy- egy fogat. A foghuzás után hány nappal fog a nyirokcsomó visszamenni? Mitől van az,hogy úgy érzem mintha a "szük lenne a böröm" ott ahol a bőrpír van. 2006-ban Cután sejtes T lymphomám volt a hátamon, de akkor nem csinálták UH-t és akkor is volt rajta bőrpir. A változó pirosság utalhat nyirokcsomó gyulladásra? A nyirokcsomó gyulladás rák vagy nem?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! A reaktív a gyulladásos eredetet jelenti, ha volt is rossz foga, akkor megvan a valószínű ok. A bőrpír is gyulladást valószínűsít. Ha a következő 2 hétben nem tapasztal javulást, menjen vissza a háziorvosához!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. július 06., 17:13; Megválaszolva: 2011. július 07., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: