• Chlamydiát elkaphatom a páromtól?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor Nő/ Úr! A barátommal 2 éve vagyunk együtt. Neki 5 éve volt már chlamydiája, amit kezeltek. én 2 éve jártam utoljára nőgyógyásznál, de akkor nem vettek tőlem kenetet, nem láttak semmilyen fertőzést, és konkrétan chlamydiára tesztet sem csináltak. Ha kiderül, hogy a barátomnak Chlamydiája van, akkor azt ő csak egy 3. személytől kaphatta el, vagy lehet, hogy 5 év után kiújult neki. Vagy annak mekkora a valószínűsége, hogy tőlem kapta el, úgy, hogy nálam semmiféle tünet nem jelentkezik, és nem volt az eltöltött 2 év alatt semmilyen módon sem 3. személy részemről a kapcsolatunkban. Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a chlamydia témában

        Kedves Kérdező! A Chlamydia nemi szerveken okozott fertőzése csaknem mindig tünetekkel jár és nőkön is igen kifejezett lehet. Azonban egyéb kórokozók is járhatnak hasonló tünetekkel párja esetében, ami esetleg önnél nem okoz panaszt. Ilyen esetekben mindkét fél teljes nemigyógyászati szűrése szükséges.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 04., 19:19; Megválaszolva: 2011. július 13., 20:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: