• Hepatitis C fertőzésveszély

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyámnál 2001-ben hepatitis C fertőzést állapítottak meg, amit fertőzött vérrel kapott egy évekkel korábbi műtétnél. Sajnos az interferon kezelésre allergiás volt, így nem alkalmazták tovább. Mára nagyon leromlott az állapota, most nálunk lakik, mert én ápolom. Azt szeretném tudni, hogy a higiénés szabályok betartása mellett elkaphatjuk-e tőle? Három gyermekem van: 12,10 és 2évesek. Tudják, hogy nagyon kell vigyázni, mindig fertőtlenítünk mindent. Illetve azt szeretném még megtudni, hogy a Domestosos fertőtlenítés elég-e?Vagy esetleg van-e valami más hatásos fertőtlenítőszer?

        Dr. Rákóczi Éva válasza a hepatitis C témában

        Tisztelt Hölgyem! A hepatitisz C vírus vér, vérkészítmények útján, valamint fertőzött vérrel szennyezett tűvel terjed. Az apró bőrsérüléseken bejutó, parányi mennyiségű vér is fertőzést tud okozni. Fennállhat a fertőzés veszélye tetoválás, akupunktúra vagy testékszer felhelyezésekor. Kerüljük a borotva, fogkefe, manikűrkészlet, közös használatát és az intravénás drogokat. A Domestos fertőtlenítés hasznos, de legfőképpen a fentieket kell betartani a közös háztartásban élő fertőző beteggel kapcsolatosan.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. július 02., 12:46; Megválaszolva: 2011. július 05., 08:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: